Gemeente Uithoorn

Ordito BV actualiseert bestemmingsplannen

16 april 2009
De gemeente gaat de komende drie jaar vier bestemmingsplannen actualiseren. In bestemmingsplannen is vastgelegd welke functies waar mogelijk zijn. Bijvoorbeeld woningen, bedrijven, tuinen, wegen, winkels en groen. Bij die bestemmingen horen ook voorschriften zoals de maximale bouwhoogte of de afstand van een gebouw tot de weg.

De gemeente is verplicht om elke tien jaar het bestemmingsplan te actualiseren. Het kan ook gebeuren dat tussentijds een klein deel van een bestemmingsplan gewijzigd moet worden. Bijvoorbeeld omdat een school verhuist en er op de oude locatie woningen gebouwd worden. Dat wordt een partiële herziening genoemd.

De gemeente heeft besloten de actualisatie uit te besteden aan één bureau omwille van snelheid en uniformiteit. Daardoor hoeft niet elke keer een actualisatie of partiële herziening opnieuw aanbesteed te worden.

Gezien de omvang is de opdracht Europees aanbesteed. Op vrijdag 3 april is een overeenkomst ondertekend met het bureau Ordito BV. Ordito gaat de bestemmingsplannen voor Zijdelwaard, Meerwijk Oost en West, Dorpscentrum en het Bedrijventerrein actualiseren. Bestemmingsplan Zijdelwaard is als eerste aan de beurt.
^