Viering bouw Zalmweide: alvast kennismaken met de buren

16/04/2009 15:40

Vestia Rotterdam Hoogvliet

Hoogvliet zit middenin een grote herstructurering. Deze groenste deelgemeente van Rotterdam is compleet aan het veranderen. Er worden veel eengezinswoningen gerealiseerd in bijzondere projecten, maar ook hoogbouw. Vestia Rotterdam Hoogvliet realiseert appartementencomplex Zalmweide in dit voormalige vissersdorp. Dit complex bestaat uit 50 huurappartementen en 15 koopappartementen en maisonettes. Op 21 april viert Vestia Rotterdam Hoogvliet de bouw van Zalmweide, waarbij de toekomstige bewoners met elkaar kunnen kennismaken. De feestelijke bijeenkomst wordt gevierd in de Antwoordkerk in Hoogvliet, van 16.00 uur tot 18.00 uur. Portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling Jacqueline Cornelissen is hierbij aanwezig.

Bijzondere architectuur

Zalmweide is een bijzonder nieuwbouwproject. Het bestaat uit 50 huurappartementen, 5 koopappartementen en 10 koopmaisonnettes. Het gebouw is ontworpen door architect Bart van der Vossen, van het Amsterdamse bureau Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt. Het heeft zes lagen en ligt aan een openbaar park. Er komen 65 woningen, variërend van type, waaronder woon - werkwoningen, appartementen en parkwoningen. Het gebouw beschikt over een fietsenstalling en een parkeergarage met 75 plaatsen. Door de variabele indeling van de woningen grenst de woonkamer altijd aan een privé buitenruimte. De bovengelegen woningen zijn galerijwoningen. De galerijen bevinden zich aan beide zijden van het gebouw op een steeds wisselende positie. Door deze variatie kent het gebouw geen achterkant, elke woonlaag is anders en heeft een eigen identiteit.

Keuze in wonen

Vestia vindt dat de steden en dorpen waarin zij actief is een bont geheel aan woonmilieus moeten bieden. Ook vindt Vestia dat zij de maatschappelijke plicht heeft om voorop te lopen in het gebruik van duurzame materialen. Daarom biedt zij aan verschillende groepen bewoners een keuze in wonen, ook in Rotterdam-Hoogvliet. In de Tarbotbuurt bouwt Vestia bijvoorbeeld twee bijzondere projecten. De 60 woningen en appartementen van het Hof van Heden vormen een samenwoonverband voor bewoners die geïnteresseerd zijn in een meer ecologisch verantwoorde manier van leven. De 38 eengezinswoningen van het Veld van Klanken, met geïsoleerde muziekkamers, zijn bestemd voor professionele en hobby-muzikanten. In beide projecten zijn nog woningen beschikbaar.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia.

=EINDE PERSBERICHT=





http://www.vestia.nl