Gemeente Spijkenisse


Spijkenisse net geen winnaar voor prijs voor het beste centrum

16 april 2009

centrumplaat1

De Nederlandse Raad van Winkelcentrum heeft de jaarprijs 2009 toegekend aan de Spuimarkt in Den Haag. De prijs werd uitgereikt tijdens de jaarvergadering van NRW in Nieuwegein.

Spijkenisse was één van de genomineerden voor de jaarprijs en ging de concurrentie aan met andere genomineerde winkelcentra zoals Spuimarkt in Den Haag, Mosae Forum in Maastricht en Gooische Brink in Hilversum. PMS Vastgoed B.V. heeft het nieuwe winkelcentrum in Spijkenisse ontwikkeld.

Wethouder Gert-Jan 't Hart was samen met burgemeester Salet aanwezig bij de prijsuitreiking. De prijs ging helaas niet naar het vernieuwde centrum van Spijkenisse.
Wethouder 't Hart in een eerste reactie: "Een felicitatie voor Den Haag, maar ik ben zeer teleurgesteld. Ook omdat veel aanwezigen in de zaal van mening waren dat Spijkenisse de beste papieren had. Uiteraard ben ik wel trots op de nominatie."

Vastgoedmarkt, de site voor commercieel vastgoed schreef over de jaarprijs: "Dat Spuimarkt als winnaar uit de bus kwam, was voor velen aanwezigen een verrassing. Voor velen in de zaal was het retailproject De Stoep/Stadhuispassage in Spijkenisse vooraf de favoriet."

Het winkelcentrum van Spijkenisse scoorde goed in het vernieuwende karakter van het project waarvan de diverse hoogteverschillen, door de ontwerpen van architect Sjoerd Soeters, op een natuurlijke wijze in elkaar overvloeien.

Externe links


* Vastgoedmarkt [Let op! De website www.vastgoedmarkt.nl opent in een nieuw venster]