Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 16-04-2009

Jongeman aangehouden voor mishandeling

AALBURG: De politie hield woensdag in de vroege ochtend een 17-jarige inwoner van Veen aan voor mishandeling van een 15-jarige inwoner van Waalwijk. De mishandelingen zouden 5 april hebben plaatsgevonden aan de Wijksestraat na afloop van een feest. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen van poging tot doodslag cq zware mishandeling. Volgens getuigen reed de dader met een scooter op het slachtoffer in, werd het slachtoffer in het gezicht geslagen en landde hij op zijn gezicht. Hij was hierop korte tijd buiten bewustzijn. De Waalwijker is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had meerdere
verwondingen en zwellingen in het gezicht.
De politie nam verklaringen van meerdere getuigen op. De ruzie zou ontstaan zijn omdat de aangever aan de scooter van zijn belager had gezeten. De verdachte bekende tijdens verhoor de aangever te hebben geduwd. Ook bekende hij op hem in te zijn gereden met een scooter.

Man aangehouden na mishandeling en diefstal

DONGEN: De politie kreeg woensdag tegen 22.30 uur melding van een conflict in een woning aan de Paukenlaan. De aanwezigen, een 29-jarige man uit Oosterhout en de 26-jarige bewoonster uit Dongen, werd bedreigd door een bekende van de Oosterhouter en een andere man. De Oosterhouter was de bekende nog geld schuldig en de man kwam dit opeisen. De schuldeiser en de andere man sloegen en schopten de man. De twee namen bij wijze van schuldvereffening apparatuur weg.
De politie hield een 20-jarige verdachte uit Oosterhout aan in zijn woning. Hij is in verzekering gesteld. Hij verklaarde te hebben geslagen uit zelfverdediging. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Hij hield verwondingen in het gezicht over aan de mishandelingen.

Man aangehouden voor auto-inbraken

DONGEN: Donderdag meldde een getuige rond 03.25 uur bij de politie dat er werd ingebroken in auto's aan de Sportlaan. De politie trof in de omgeving een 35-jarige man uit Dongen aan die zijn aanwezigheid niet kon verklaren. Hij is aangehouden en de politie trof bij doorzoeking van zijn woning meerdere goederen aan die van diefstal afkomstig waren. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor diefstal

MADE: De eigenaresse van een horecagelegenheid meldde donderdagochtend de diefstal van haar portemonnee. Er waren twee personen van een bedrijf langs geweest om hun reguliere werkzaamheden uit te voeren in de gelegenheid. Na hun vertrek bemerkte de vrouw dat haar portemonnee weg was. Ze belde een van de mannen, die juist waren vertrokken. Hij zag de portemonnee in hun voertuig liggen. Zijn collega werd op staande voet ontslagen voor diefstal. Hij ging er vandoor en werd op de Godfried Schalckenstraat aangehouden door de politie. Bij verhoor ontkende hij schuldig te zijn aan de diefstal.

Veelpleger aangehouden voor diefstal telefoon

RAAMSDONKSVEER: De politie hield woensdagavond een 41-jarige Bredanaar aan voor diefstal. De man wordt ervan verdacht eind 2008 uit een winkel uit de Hoofdstraat een mobiele telefoon te hebben weggenomen. De verdachte is een bekende veelpleger en medewerkers van de politie sloegen aan op het signalement, wat de gedupeerde gaf. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

RAAMSDONKSVEER: De politie hield woensdagavond tijdens een
alcoholcontrole een 46-jarige man uit Raamsdonksveer aan op de Kloosterweg. Uit een blaastest bleek dat de automobilist teveel had gedronken. Hij is aangehouden en onderworpen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 605 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 16-04-2009 16:32 | © Regio Midden en West Brabant |