Gemeente Medemblik

Werkgroep Maatschappelijk Sterk

De werkgroep Maatschappelijk Sterk is een samenwerking tussen verschillende maatschappelijke organisaties en de gemeente Medemblik en is ontstaan uit de pilot eenzaamheidspreventie ouderen in de voormalige gemeente Medemblik. Na afloop van deze pilot hebben een aantal organisaties aangeven dat eenzaamheid op de agenda moet blijven. Zij zijn in kleiner verband verder gegaan en richten zich op eenzaamheidspreventie, mantelzorg/respijtzorg en netwerkontwikkeling. De werkgroep wil actief zijn (niet praten, maar doen!). De groep bestaat uit zeven vertegenwoordigers afkomstig uit diverse organisaties. Sinds kort heeft mevrouw Fikry zich namens de allochtone gemeenschap bij deze actieve club vrouwen gevoegd.

Sociaal Café
De werkgroep organiseert twee keer per jaar het Sociaal café. Tijdens deze bijeenkomst wordt een actueel onderwerp aan de orde gesteld die in het teken staat van eenzaamheid. Het café staat open voor iedereen en er is gelegenheid om mee te praten en te discussiëren. Uit van de eerdere sociale cafe's is bijvoorbeeld het verhalenproject ontstaan.

Bijeenkomst op 12 mei
De volgende bijeenkomst vindt plaats op 12 mei van 15.00 tot 17.00 uur in Het Wapen van Medemblik, Oosterhaven 1 te Medemblik. Thema: veranderingen (èn kansen) in de AWBZ. Per 1 januari 2009 zijn er wijzigingen doorgevoerd in de AWBZ. Deze veranderingen hebben grote gevolgen. We zijn nu een aantal maanden verder en de gevolgen worden steeds duidelijker. Naast (negatieve) ervaringen biedt de nieuwe invulling van de AWBZ ook kansen. Tijd dus om in te gaan op de dagelijkse praktijk. Twee sprekers zijn aanwezig om vanuit hun eigen optiek over de veranderingen in de zorg vertellen. Angèle Jonker, medeoprichter van St. Jonkerszorg en Liesbeth van Schouwen, zorgmanager van de Omring in het verzorgingstehuis Sint Martinus te Medemblik.

Aanmelden
Deze middag is bedoeld om u te informeren, maar het gaat vooral ook om de discussie. Met andere woorden: Luister en praat mee! De vorige keer was de belangstelling groot. Wij vragen u daarom om zich van te voren op te geven. U kunt zich vóór 7 mei aanmelden bij Very Meester. Bij voorkeur per mail: very.meester@medemblik.nl, anders telefonisch: 0229
- 54 81 47 (ma, di en do).