Ministerie van Economische Zaken


Persbericht
16-04-2009


Minister Van der Hoeven opent Nationaal Expertisecentrum Warmte

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft op 16 april 2009 het Nationaal Expertisecentrum Warmte (NEW) geopend. Ze deed dit bij de afsluiting van het minicongres "Warmte op stoom; van ambitie naar actie". Het expertisecentrum bundelt kennis ervaring en geeft informatie over investeringen in warmtetechnologie.

In totaal gaat meer dan 40% van het energiegebruik naar warmte. Bijna 17% procent van alle energie wordt gebruik voor het verwarmen van gebouwen. Nog eens 19 % van alle energie wordt gebruikt voor industriële warmte. Om het energiegebruik voor warmte te verminderen en te verduurzamen is nu het Nationaal Expertisecentrum Warmte opgericht.

Het expertisecentrum spitst zich in eerste instantie vooral toe op het gebruik van warmte in gebouwen. Binnenkort komt daar ook informatie voor de industrie bij. Iedereen die vanuit zijn werk te maken heeft met het verwarmen van gebouwen kan nu bij NEW terecht voor:

* Gegevens over warmtegebruik
* Kennis over duurzame technieken voor koeling en warmtevoorziening
* Objectieve hulp bij het maken van afwegingen en keuzes
* Informatie over subsidies en regelingen en over voorbeeldprojecten

Het Nationaal Expertisecentrum warmte komt voort uit het programma Warmte op Stoom van het ministerie van Economische Zaken. Het is gevestigd bij de uitvoeringsorganisatie SenterNovem. Meer informatie is te vinden op de website http://www.expertisecentrumwarmte.nl/