Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
16 april 2009

Vlastuin Engineering organiseert Europese typegoedkeuring

KESTEREN - Vlastuin Engineering organiseert met ingang van april de Europese typegoedkeuring van de D-TEC Flexitrailer en Combitrailer. De dochteronderneming van de Vlastuin Group verzorgt het complete traject van conceptontwerp tot en met typegoedkeuring of individuele goedkeuring.

Vanaf april 2009 is het mogelijk om met een typegoedkeuring van voertuigen op Europees niveau te werken. Dit heeft als voordeel dat deze voertuigen in elke lidstaat verkocht en geregistreerd kunnen worden, zonder dat er - zoals voorheen - overal nationale goedkeuringen of toelatingen nodig zijn.

Ook kostprijsreductie
In combinatie met de Europese typegoedkeuring wil Vlastuin Engineering ook inspelen op het huidige economische getij. 'Juist nu wordt de behoefte aan kostprijsreductie nadrukkelijker, terwijl het aannemen van personeel risicovol is. Samenwerken met een deskundige en flexibele partner is nu welkom. Vlastuin Engineering wil zich dan ook als een partner met praktische kennis van engineering en productie in de transportbranche presenteren. Onze dienstverlening varieert van advies tot het doen van een complete cost-down ontwikkeling of het ontwerp van een speciaal product, inclusief homologatie met een projectmatige aanpak,' aldus Elbert Folmer van Vlastuin Engineering.