Het LogiZ project: uniek initiatief in de Zorg

16/04/2009 17:23

LogiZ

16-04-2009- NVZ vereniging van ziekenhuizen, ActiZ organisatie van zorgondernemers en de vereniging Logistiek management (vLm) hebben een samenwerkingsconvenant getekend voor het ontwikkelen van een logistiek modulair opleidingenhuis in de zorg. Hiervoor is een project met de naam LogiZ (Logistieke opleidingen in de Zorg) opgezet. Optimalisering van logistiek is een belangrijke uitdaging voor de zorg in de komende jaren. Om die reden hebben de twee brancheorganisaties in de zorg en de logistieke beroepsvereniging samen het initiatief genomen om, met subsidie van het ministerie van VWS, een modulair opleidingenhuis te ontwikkelen. Met het aanbieden van de ontwikkelende modules moet de logistieke kennis in de ziekenhuizen en van zorgondernemers in verpleging, verzorging en thuiszorg vergroot en verbeterd worden.

Hoe organiseer je dat de juiste zorg op het juiste moment aan de juiste patiënt of cliënt wordt gegeven? Dat de tijd tussen diagnose en behandeling niet langer duurt dan nodig is? Hoe kan de kwaliteit van leven en de eigen regie van cliënten in een verzorgingstehuis worden vergroot? Logistiek speelt hierbij een belangrijke rol.

LogiZ biedt mensen werkzaam in de zorgsector een andere focus, met de zorgvraag van klanten als uitgangspunt. Het materiaal wordt speciaal voor de sector op maat gemaakt. Met gerichte opdrachten over de eigen werksituatie, begeleiding op het werk en plenaire bijeenkomsten wordt de kennis over de patiënten/cliënten- en goederenlogistiek door werknemers van ziekenhuizen en zorginstellingen direct gekoppeld aan de praktijk. Daarmee levert de opgedane logistieke kennis direct resultaat op.