Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 5. April

Deskundigencommissie zandwinputten aan de slag

16-04-2009

Minister Cramer heeft in overleg met staatssecretaris Huizinga een adviescommissie ingesteld die aanbevelingen gaat doen voor het veilig toepassen van grond en bagger in zandwinputten. Deze commissie moet tot een zo groot mogelijke consensus komen over de wetenschappelijke onderbouwing van het geformuleerde beleid.

Inmiddels is de bezetting van deze commissie bekend. Voorzitter van deze commissie zal drs Lambert Verheijen zijn. Hij is dijkgraaf van het waterschap Aa en Maas en bestuurlijk getrokken bij complexe vraagstukken op het gebied van inrichting en milieu. In de commissie nemen verder deel:

* prof.dr. Kees van den Akker (gepensioneerd hoogleraar)
* prof.dr. Rob Comans (ECN/WUR)

* dr. Jasper Griffioen (Deltares)

* dr. ir. Tim Grotenhuis (WUR)

* dr. ir. Wim J. de Lange (Deltares)

* ing. Peter Leenders (StuurGroep Uitvoerende Grondbranches)
* ir. Johannes Lijzen (RIVM)

* dr. ir. Leonard Osté (Deltares)

De deskundigencommissie zandwinputten is al aangekondigd in de brief aan de Tweede Kamer van 20 maart. Daarin reageert minister Cramer en staatssecretaris Huizinga op de maatschappelijke discussie over het toepassen van grond en bagger in zandwinputten. De commissie brengt naar verwachting in mei advies uit. Dit advies komt tot stand in dialoog met betrokkenen en wordt door de betrokken overheden gebruikt om het beleid op dit gebeid verder uit te werken.