N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek

"Stichting Medewerkerparticipatie Nedap" gaat certificaten uitgeven van aandelen Nedap

Nedap wil medewerkers laten deelnemen in haar bedrijf

Groenlo, 16 april 2009

De directie van N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek "Nedap" heeft het voornemen alle medewerkers de mogelijkheid te geven om te participeren in de onderneming via een nog op te richten "Stichting Medewerkerparticipatie Nedap".

De participatie van medewerkers zal een positieve bijdrage leveren aan het verder versterken van de betrokkenheid van medewerkers bij Nedap en past bij het ondernemerschap dat Nedap van hen vraagt. De Stichting kan eveneens een serieuze gesprekspartner zijn op momenten dat de Nedap-bedrijfscultuur en -strategie op de agenda staan.

Het voornemen is het vervolg op een CAO-afspraak van 2006 waarbij - onder voorwaarden - is overeengekomen een stichting in het leven te roepen die Nedap-aandelen koopt en deze voor deelnemende medewerkers beheert teneinde de verantwoordelijkheid van Nedap-medewerkers voor het behoud van de bedrijfscultuur te verankeren.

De Stichting Medewerkerparticipatie Nedap gaat certificaten van aandelen uitgeven die elke medewerker uit zijn jaarlijkse winstdeling kan kopen. De certificaten dienen minimaal 4 jaar te worden aangehouden waarna voor elke 4 certificaten 1 bonuscertificaat wordt uitgekeerd. Begin 2010 kunnen de eerste certificaten worden uitgegeven.

Voor nadere informatie:

G.J.M. Ezendam

Financieel directeur Nedap N.V.

Tel.: 0544-471120

Website: www.nedap.com

PROFIEL NEDAP

Nedap kenmerkt zich door een op ontwikkeling en ondernemerschap gerichte open, innovatieve en creatieve cultuur.

Het langetermijnbeleid van Nedap is gericht op het creëren van duurzame meerwaarde voor klanten, medewerkers en aandeelhouders. Dat wil zij bereiken door autonome groei van omzet en winst, waarbij diversificatie en vernieuwing, op basis van de expertise die de onderneming heeft, een centrale rol spelen.

Nedap richt zich op het ontwikkelen en leveren van onderscheidende en duurzame


- oplossingen voor automatisering en beheer van bedrijfsprocessen, waarbij herkenning van

personen, dieren en goederen veelal een belangrijke rol speelt en


- producten waarbij besturings- en vermogenselektronica een belangrijke rol spelen.

Om te kunnen blijven ondernemen op een wijze die Nedap sterk maakt en gebaseerd op autonome groei, gaat zij uit van een bedrijfswinst van minimaal 10% van de omzet, een rentabiliteit van het eigen vermogen van 15%-20% en een solvabiliteit van ca. 45%.

Nedap werd opgericht in 1929 en is sinds 1947 genoteerd aan NYSE Euronext.