Ingezonden persbericht


Hertz en Ryanair verlengen partnership

Boekingen door Ryanair passagiers laatste 4 jaar gegroeid met 70%

Hoofddorp - Ryanair, Europas grootste budget vliegmaatschappij, heeft op 14 april j.l. een nieuw samenwerkingsverband tot 2014 gesloten met 's werelds grootste autoverhuurmaatschappij Hertz. Dit nieuwe partnership biedt passagiers van Ryanair toegang tot de speciale service en tarieven van Hertz Autoverhuur. De samenwerking is de afgelopen 4 jaar zeer succesvol gebleken. Het aantal Ryanair passagiers dat een Hertz auto heeft gehuurd is met meer dan 70% gestegen.

Michael Cawley, Deputy Chief Executive van Ryanair: Door de laagste tarieven te garanderen en geen brandstofkosten door te belasten blijft het passagiersaantal van Ryanair snel groeien. Wij zijn blij dat onze groei ook voor Hertz succesvol is gebleken; zij zagen de laatste 4 jaar hun autoverhuur via Ryanair stijgen met meer dan 70%.

Hertz en Ryanair stellen zich beiden ten doel een fantastische reiservaring aan te bieden waarin kwaliteit, flexibiliteit en toegankelijkheid voorop staan. Als een van de grootste aanbieders in autoverhuur en luchtvaart biedt deze samenwerking de reiziger keuze en gemak op meer dan 200 luchthavens in Europa, aldus Michel Taride, President van Hertz Europe.

Aanvullende informatie:
De samenwerking Hertz-Ryanair is in 1998 gestart met als doel Ryanair passagiers een optimale autoverhuurservice aan te bieden. Naast een geintegreerd reserveringssysteem en exclusieve aanbiedingen, biedt Ryanair zijn passagiers direct toegang tot de Hertz Fun, Green en Prestige collecties op alle luchthavenlocaties van Ryanair.

Passagiers kunnen tevens kiezen voor het NeverLost navigatiesysteem, het Hertz in-car DVD Entertainment en kinderzitjes alsmede winterbanden en ski-uitrusting in sneeuwgebieden.

Om tijd te besparen aan de verhuurbalie kunnen klanten via het Hertz wereldwijde online check-in systeem voor vertrek online inchecken. In 2008 is deze service uitgebreid met de lancering van de self-service check-in kiosken op de grotere luchthavens. In 2009 wordt deze service in Europa verder uitgebreid.

Zowel Hertz als Ryanair hebben een reputatie opgebouwd pionier te zijn in hun vakgebied. Ryanair was de eerste budget vliegmaatschappij die een samenwerking aanging met een autoverhuurbedrijf waarbij de reserveringen geintegreerd werden in de website. Zo hebben Hertz en Ryanair samen als eerste de EUR 1,- autohuur geintroduceerd die later overgenomen werd in de reisindustrie.

Over Hertz
Hertz is 's werelds grootste autoverhuurmaatschappij met meer dan 8.100 corporate vestigingen in 147 landen. Product- en service-innovaties zoals de Hertz #1 Club Gold, het speciaal voor Hertz ontworpen NeverLost satelliet navigatie systeem, het Hertz in-car DVD Entertainment en de unieke voertuigen in de Prestige, Fun en Green Collections onderscheiden Hertz van de concurrentie. www.hertz.nl

Einde persbericht