Ingezonden persbericht

De naakte waarheid van de auteurs van Sex and the City:

He's just not that into you! / Hij wil je wel, hij wil je niet

Op 16 april gaat in de Nederlandse bioscopen de film He's just not that into you in première. Deze film, die in Amerika in februari 2009 direct op nummer 1 opende, is gebaseerd op het gelijknamige boek van twee scenaristen van de populaire serie Sex and the City. Vanaf begin april is het boek Hij wil je wel, hij wil je niet in de winkel te vinden.


Onderwerp van He's just not that into you is de voortdurende miscommunicatie tussen mannen en vrouwen over relaties, seks en daten. Vrouwen analyseren het gedrag van mannen tot in de details. Thuis, in cafés of tot diep in de nacht over de telefoon. Ellendig mannengedrag wordt vaak verklaard met 'hij is bang om weer gekwetst te worden', 'misschien wil hij onze vriendschap niet verpesten', 'misschien ben ik intimiderend' en 'hij komt net uit een serieuze relatie'. De acties van een man laten echter heel eenvoudig zien hoe hij écht over een vrouw denkt: hij vindt haar gewoon niet leuk genoeg.

De verfilming van He's just not that into you, met o.a. Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Drew Barrymore en Ben Affleck in de hoofdrollen, laat deze onderwerpen vanuit zowel vrouwelijk als mannelijk oogpunt zien, waardoor het verhaal voor beide seksen herkenbaar en vermakelijk is. Het boek, dat door Oprah Winfrey 'de redding van twijfel en jarenlang liefdesverdriet' werd genoemd, is bedoeld voor alle datende vrouwen. Het wil voorkomen dat vrouwen urenlang blijven wachten op een telefoontje dat toch nooit komt, dat ze eeuwig details blijven herkauwen met hun meelevende vriendinnen of dat ze blijven hopen dat zijn tegenstrijdige signalen eigenlijk betekenen dat hij smoorverliefd op ze is. Want... he's just not that into you!

He's just not that into you is uitdagend, hilarisch, stimulerend en bevrijdend. Iedere vrouw zou het moeten hebben!

He's just not that into you

Greg Behrendt & Liz Tuccillo

Paperback, 192 pagina's

ISBN 978 90 215 2074 2

Prijs: ¤ 17,50

Verschijningsdatum boek: 2 april 2009