Prijs Stichting Ga voor Geluk

16/04/2009 12:12

GA VOOR GELUK vzw

Stichting Ga voor Geluk, reikt jaarlijks een prijs van 10.000,00 ¤ uit voor een uitmuntend en innovatief implementatieproject, ter preventie van depressie en suïcide bij jongeren.

Stichting Ga voor Geluk, stichting van openbaar nut, reikt jaarlijks een prijs van 10.000,00 ¤ uit voor een uitmuntend en innovatief implementatieproject, ter preventie van depressie en suïcide bij jongeren, waar een wetenschappelijk effectiviteitonderzoek aan verbonden is. De prijs wordt uitgereikt op 10 oktober 2009. Inzendingen worden verwacht voor 30 juni.

De missie van Stichting Ga voor Geluk is bij te dragen tot de preventie van depressie en suïcide in België, vooral bij jongeren, door het nemen van katalyserende initiatieven m.b.t. het ontwikkelen en verspreiden van wetenschappelijk onderbouwde preventieprogramma's en het nastreven van duurzame opname ervan in het beleid. Naast financiering van wetenschappelijke projecten is de uitreiking van de jaarlijkse prijs één van de activiteiten van de stichting.

De stichting heeft een samenwerkingsovereenkomst met de Vlaamse Regering afgesloten om haar bijdrage te leveren aan de realisatie van de "Vlaamse Gezondheidsdoelstelling Preventie van Zelfdoding" en het " Vlaams Actieplan Preventie van Zelfdoding".