Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KINDERTIJD DANKZIJ KONINGINNEBAL
TOPCHEFS UIT NEDERLAND, BENEFIET IN VIETNAM

Amsterdam, april 2009 - Drie topkoks, 350 gasten, 120 weeskinderen, en een hele hoop liefde. Dat zijn de basisingrediënten voor het Koninginnebal dat op zaterdag 25 april in Vietnam wordt georganiseerd. De Nederlandse topchefs Julius Jaspers, Alain Caron en Ron Blaauw grillen, braden en pocheren de sterren van de hemel om de kinderen van de door Nederlanders gerunde safehouses in Ho Chi Minh City een nóg betere toekomst te bezorgen. De volledige opbrengst van het galadiner gaat naar de stichting KIDS; een initiatief van Jaspers dat zich inzet voor straatkinderen, voornamelijk meisjes, in Vietnam.

Koninginnebal
Koninginnedag staat weer voor de deur, maar waar Nederlanders tot 30 april moeten wachten is het in Vietnam al op 25 april feest. In restaurant The Deck in Ho Chi Minh City wordt dan voor 350 internationale gasten het Koninginnebal georganiseerd. In de keuken staan de drie Nederlandse topchefs, Julius, Alain en Ron, op het menu culinaire hoogstandjes met een Aziatische touch. Het enige wat de gasten te doen staat is genieten en dat gaat nog gemakkelijker als je weet dat de gehele opbrengst naar een goed doel gaat. Door deelname aan het galadiner leveren de gasten een bijdrage aan stichting KIDS, de drijvende kracht achter de diverse safehouses in de Zuid-Vietnamese stad.

Kindertijd
Julius Jaspers, Ron Blaauw en Alain Caron zetten zich graag in voor het goede doel. Het Koninginnebal is het derde uit de serie benefiet activiteiten die het drietal heeft georganiseerd om geld in te zamelen voor kinderen of organisaties die daar zelf niet toe in staat zijn. Dankzij de inspanningen door de stichting KIDS hebben 120 Vietnamese meisjes tussen vier en zestien jaar een dak boven hun hoofd en kunnen ze veilig opgroeien. Het straatleven, waar prostitutie en armoede aan de orde van de dag zijn, is verruild voor een onbezorgde kindertijd met scholen, spelen en gezond eten.

Stichting KIDS (Kids In DistresS) is een initiatief van Julius Jaspers en zet zich in voor straatkinderen in Vietnam. Safehouses 'Sunflower', 'Lotus' en 'Lemongrass' in Ho Chi Minh City zijn door KIDS opgezet in samenwerking met de Womens Charity Association. Het initiatief van Jaspers is niet onopgemerkt gebleven: voor zijn activiteiten in Vietnam kreeg de voormalig chef-kok, cateraar, kookstudiohouder en kookboekenschrijver in 2005 een lintje van de Vietnamese regering. Zie voor meer informatie www.studiobazar.com of www.smartday.nl