Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 16-04-2009

BUMPERKLEVEN GROOTSTE VERKEERSERGENIS

'Bumperkleven' staat met stip op één in de top tien van irritaties in het verkeer. Dit blijkt uit de verkiezing van de grootste verkeersergernis georganiseerd door EÉNVANDAAG. De helft van de 26.000 deelnemers ergert zich aan auto's die te dicht op hun voorligger blijven rijden. Op de tweede plaats staat 'geen richting aangeven' met 40 procent. 'Onnodig links blijven rijden' eindigt op de derde plaats in de stemming. In de uitslag valt op dat mannen zich vaker ergeren aan te langzaam rijden en vrouwen meer problemen hebben met automobilisten die hen afsnijden. Mensen die zelf geen auto hebben, ergeren zich het meest aan weggebruikers die hen geen voorrang geven.

Top 10 verkeersergernissen

1. Bumperkleven 49%
2. Geen richting aangeven 40%

3. Onnodig links blijven rijden 33%

4. Te langzaam rijden 26%
5. Te hard rijden 20%
6. Afsnijden 19%
7. Telefoneren tijdens het rijden 16%

8. Geen voorrang geven 15%

9. Door rood rijden 13%
10. Fout parkeren 9%

Het onderzoek werd gehouden onder 26.000 leden van het EÉNVANDAAG Opiniepanel. De deelnemers mochten drie stemmen uitbrengen. De volledige uitslag is te vinden op www.eenvandaag.nl.

Doe mee aan het parkeeronderzoek
Momenteel houden EÉNVANDAAG en de ANWB een groot onderzoek over parkeerproblemen in de wijk. Alleen vandaag kunt u nog deelnemen op www.eenvandaag.nl/parkeren.