Politie Noord- en Oost Gelderland

A1 / Apeldoorn - motorrijder gewond na aanrijding


Een 28-jarige motorrijder uit Apeldoorn is woensdag 15 april gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De man werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De man reed rond 17:20 uur over de A1 ter hoogte van Apeldoorn. Hij kwam uit de richting Amersfoort. Toen hij moest remmen vanwege het verkeer was een 21-jarige automobiliste uit Wapenveld die achter hem reed niet meer in staat om haar auto op tijd te stoppen. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beiden. De motorrijder is met een pijnlijke hand en arm door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Bromfietser onder invloed


Woensdagavond 15 april is een 36-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden op een bromfiets terwijl hij onder invloed van alcohol was.


Surveillerende agenten zagen de man op de kruising Koninginnelaan / Canadalaan staan naast zijn bromfiets die op de grond lag. De man bleek net te zijn gevallen. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,27 blies. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - jonge meiden betrapt op winkeldiefstal


Woensdagmiddag 15 april zijn twee 15-jarige meiden uit Apeldoorn aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.


De meiden werden betrapt door winkelpersoneel van een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Ze hadden geprobeerd om onder andere kledingstukken te stelen door de kaartjes en alarmlabels eraf te scheuren. De meiden zijn overgedragen aan de politie die hen voor nader verhoor heeft meegenomen naar het politiebureau. Zij worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.


Apeldoorn - Vier aanhoudingen voor heling


Woensdag 15 april zijn vier mensen aangehouden voor heling van een gestolen fiets.


Een 16-jarige jongen uit Apeldoorn werd rond 10:00 uur op de Hofstraat aangehouden op verdenking van heling. Het slot van zijn fiets zat met tie-rips aan de fiets vast en het framenummer was verwijderd. De fiets bleek van een familielid te zijn waarop zowel de jongen als dit familielid nader zijn gehoord op het politiebureau.


Rond 10:00 uur werd ook een 29-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling. De man fietste op het Marktplein in Apeldoorn toen surveillerende agenten zagen dat er een slijpspoor in het frame van de fiets zat, ter hoogte van het slot. De man is hierop aangehouden.


Een 34-jarige man werd rond 17:00 uur op de 2e Wormenseweg in Apeldoorn door politieagenten gezien terwijl hij fietste op een fiets waar de sleutel van ontbrak. De man is aangehouden. De fiets bleek na onderzoek in december 2008 te zijn gestolen in Apeldoorn.
Rond 17:15 uur werd tenslotte een 19-jarige man aangehouden in de Matenpoort in Apeldoorn. Hij reed op een fiets waar geen slot meer op zat. Na onderzoek bleek dat de fiets gestolen is in Amersfoort. Ook deze man is aangehouden.
Allen konden na verhoor weer naar huis, zonder fiets, maar met proces-verbaal op zak. De politie benadrukt nogmaals het belang van het doen van aangifte van een gestolen fiets. Met enige regelmaat worden gestolen fietsen teruggevonden of in beslag genomen, en alleen met aangifte kunnen ze worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.


Apeldoorn - coniferen in brand


De brandweer is donderdagochtend 16 april uitgerukt voor een coniferenbrand naast een woning aan de Eendrachtstraat.
Rond 01:15 uur kwam er een melding van de brand binnen bij de politie en de brandweer. De coniferen zijn volledig verbrand. De oorzaak van de brand is onduidelijk.



---- --