Gemeente Utrecht

Gratis sporten in het Griftpark

Kinderen uit Utrecht krijgen de kans een groot aantal sporten uit te proberen en kennis te maken met het sportaanbod in de wijken Oost, Noordoost en Binnenstad. Tijdens de Sport Experience Utrecht op 19 april verandert het Grifpark tussen 13.00 en 17.00 uur in één groot én gratis sportspektakel.

De meest uiteenlopende sporten staan op het programma. Zo krijgen kinderen kans de duikwereld te verkennen bij duikvereniging Nautiles. Voor de stoere sporter staan ondermeer kickboksen en klimmen op het programma. Daarnaast kunnen de kinderen nog een groot aantal andere sporten uitproberen, variërend van streetdance en aikido tot schaken.

Sport Experience Utrecht is opgezet om Utrechters van alle leeftijden en van verschillende culturen via sport met elkaar in contact te brengen. Sporten is leuk en gezond en draagt bij aan opvoeding en integratie. De gemeente Utrecht wil zoveel mogelijk Utrechters aan het sporten krijgen, dit soort evenementen helpt daarbij. Op een laagdrempelige en uitnodigende manier kunnen kinderen, jongeren en hun ouders met veel verschillende sporten kennismaken.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.sportexperienceutrecht.nl



Gemeente Utrecht