Provincie Antwerpen

Provincie Antwerpen steunt het gezondheidsprogramma van Unicef in de vluchtelingenkampen van Kivu.
10.000 euro noodhulp voor medicijnen en voedingssupplementen

Op 16 april besliste de deputatie van de provincie Antwerpen om 10.000 euro te geven aan Unicef ter ondersteuning van de programma's gericht op gezondheidszorg en voeding in Oost-Congo.

Door het aanhoudende geweld in de laatste maanden van 2008 zijn in de de Kivu-regio honderdduizenden mensen op de vlucht geslagen. Deze stroom aan mensen kwam bovenop de reeds bestaande interne vluchtelingenproblematiek in de regio. Het totale aantal vluchtelingen in de regio wordt rond de 1,5 miljoen geschat. Zij leven in extreme omstandigheden zonder voedsel, zuiver water of medische zorg. Honderden kinderen zijn gescheiden van hun families en moeten zichzelf zien te redden. 'Zonder hulp zal de situatie in de regio levensbedreigende gevolgen hebben voor de vrouwen en kinderen in deze regio. Daarom besliste de Provincie Antwerpen om 10.000 euro vrij te maken voor hoodhulp', zegt Inga Verhaert, gedeputeerde voor Noord-Zuidbeleid.

De bijdrage van de provincie Antwerpen concentreert zich op gezondheidszorg en voeding.

Acties die worden opgezet zijn ondermeer:

§ Vaccinatie tegen mazelen en verdeling van vitamine A supplementen.
§ Voorzien in levensreddende medicijnen, materiaal en technische ondersteuning van gezondheidscentra en gezondheidswerkers in de gemeenschappen van de getroffen gebieden.
§ Garanderen dat de nodige capaciteit ter beschikking is om de dreigende cholera epidemie te bestrijden
§ Ondervoeding bestrijden door therapeutische voeding en voedingssupplementen.