Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

THE SHEER ­
CD-PRESENTATIE
Melkweg, Oude Zaal · donderdag 16 april
---

The Sheer zal op 16 april in de Melkweg hun nieuwe album presenteren. Het album heet "Here and Now and Long Before" en is het derde album van The Sheer. De voorverkoop van dit concert start woensdag 18 februari.
Het album is het resultaat van een periode van anderhalf jaar schrijven en opnemen, maar ook een periode waarin eigenlijk zo'n beetje alles voor de band is veranderd. Zo werd er in PIAS een nieuw label gevonden, is Jan Peter Hoekstra (ex-Krezip) toegevoegd aan de band en is de sound een stuk melancholischer en americana geworden. Voor de opnames van het album heeft de band wederom de hulp ingeroepen van producer Daniel Presley die ook tekende voor de productie van het debuutalbum. Voorafgaand aan de albumpresentatie zal The Sheer een aantal try- out shows doen. Bart van Liemt: "Zeker voor Here and Now and Long Before is een try-out belangrijk omdat dit album een hele andere lading heeft dan ons voorgaande werk. Deze songs gaan ons meer dan ooit aan het hart en na alle tijd in de studio's willen we nu niets liever dan ze laten horen. We zijn erg benieuwd naar de reacties!."
The Sheer brak in 2004 door met de hits 'Right Now' en 'Something to Say'. Succescolle clubtours en festivaloptredens, waaronder Pinkpop en Lowlands, volgden. Bovendien werd de band dat jaar bekroond met een Zilveren Harp. Twee jaar later werd The Sheer gevraagd een bijdrage te leveren aan het voetbalspel FIFA2007. Try-out shows
14-03-09 Merlyn, Nijmegen
20-03-09 Patronaat, Haarlem
21-03-09 Rotown, Rotterdam
26-03-09 013, Tilburg
02-04-09 Speakers, Delft
Album presentatie
16-04-09 Melkweg, Amsterdam
www.myspace.com/thesheer
www.thesheer.hyves.nl
www.thesheer.nl