Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 17 maart 2009

FILMREGISSEUR JEAN VAN DE VELDE IN JURY DUTCH PROMO AWARDS 2009

De Nederlandse regisseur Jean van de Velde neemt naast Leo van de Goot (voorzitter) en Marc Pos zitting in de jury van de tweede uitreiking van de Dutch Promo Awards (DPA). De DPA vindt dit jaar plaats op donderdag 16 april in Studio 33 van Team Facilities in Hilversum.

Jean van de Velde schreef en regisseerde een groot aantal succesvolle speelfilms voor diverse producenten, waaronder het veelbekroonde Lek, De kleine blonde dood, Floris, Wild Romance en All Stars, waarvan zowel de film als de tv-serie in vele landen wordt uitgezonden. Voor de serie All Stars ontving hij in 2000 zowel de Gouden Roos van Montreux als de prestigieuze internationale Emmy Award voor beste televisiedrama. Zijn laatste speelfilm is Wit Licht, de film over kindsoldaten met Marco Borsato in de hoofdrol. Jean van de Velde: "De eerste seconden van een film of een televisieproductie beginnen al weken, soms maanden voor de officiële première: met de verwachting die bij het publiek gewekt wordt middels trailers en promo's, affiches en roddels. Het belang van die eerste publieke uitingen voor de beeldvorming van je product valt niet te onderschatten. 'There's no second chance for a first impression'. Ik ben blij dat ik mezelf eens kan onderdompelen in het talent dat zich bezighoudt met die promo's."

In navolging van het succes van vorig jaar hebben RTL Nederland, SBS Broadcasting en de NPO besloten ook in 2009 de uitreiking van de Dutch Promo Awards te organiseren. De competitie is dit jaar nog completer omdat ook de regionale omroepen de gelegenheid krijgen hun beste promo's in te zenden.

De Dutch Promo Awards is in het leven geroepen om het Nederlandstalige werk van promomakers in Nederland en België aandacht te geven en te onderscheiden. Dit jaar zijn er 16 categorieën benoemd. De Dutch Promo Awards worden geproduceerd door Kingcanary.