Gemeente Voorschoten

Raadslid zijn, iets voor u...

Raadslidadvertentie De gemeenteraad van Voorschoten organiseert op donderdagavond 16 april een informatiebijeenkomst om burgers te interesseren voor het raadslidmaatschap. De bijeenkomst is in het gemeentehuis en begint om 20.00 uur.

De politieke partijen zijn momenteel bezig met het opstellen van de kandidaatlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010. Volgend jaar kiezen de inwoners van Voorschoten hun volksvertegenwoordiging voor de periode tot 2014. In principe kan iedere Voorschotenaar boven de 18 jaar zich kandidaat stellen. Als lid van de gemeenteraad heeft u invloed op besluitvorming. U denkt mee en praat mee en bepaalt zo mee wat er moet gebeuren om Voorschoten nog mooier te maken.

Vanaf 21.00 uur kunnen aanwezigen met elkaar in gesprek gaan. Raadsleden zijn aanwezig om hun keuze voor de gemeentepolitiek toe te lichten en om vragen te beantwoorden. Ook vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen zijn aanwezig met informatie en partijmateriaal om informatie te geven over de rol en het belang van de gemeentepolitiek in Voorschoten.

Het programma is als volgt:

- 19.45 uur inloop en welkom;

- 20.00 uur welkomstwoord voorzitter gemeenteraad Jeroen Staatsen;
- 20.10 uur presentatie raadslid Hester Tjalma over de rol van de gemeente in het staatsbestel;

- 20.30 uur presentatie raadslid Monique Lamers met uitleg over het raadslid zijn in Voorschoten en
wat haar motiveert om deze taak te vervullen;
- 21.00-22.00 uur: informeel deel met "politieke markt'.
* 8 april 2009