Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 8 april 2009

Jongerencentra Heerde en Balve knopen banden aan

Op donderdag 16 april ontvangt het jongerenwerk van Heerde haar collega's uit Balve. In oktober 2008 hebben beide organisaties elkaar al ontmoet in Balve. Medewerkers van het jongerenwerk van Bintwerk zijn toen meegereisd met het Comité Internationale Contacten Heerde om kennis te maken. Dit klikte zo goed, dat ze de kennismaking willen uitbreiden en onderzoeken of ze gezamenlijk activiteiten kunnen gaan organiseren.

Uitwisseling

Bij het bezoek in oktober bleek al dat er de nodige overeenkomsten, maar ook verschillen zijn. Dit laatste moedigde de jongerenwerkers uit beide plaatsen aan om van elkaar te leren. Waar zitten de voordelen en winstpunten in de werkwijze van beiden, en hoe kunnen ervaringen van de anderen gebruikt worden binnen de eigen situatie. Hiermee hopen ze het jongerenwerk in beide plaatsen verder te kunnen verbeteren. Daarnaast is het goed dat jongeren uit Nederland en Duitsland elkaar ontmoeten. Nog altijd leven er vooroordelen. Door écht met elkaar kennis te maken kunnen deze vooroordelen verdwijnen. Vandaar dat Bintwerk ook al denkt aan uitwisseling tussen jongeren uit beide plaatsen.

Programma

Op 16 april zal Balve vooral kennismaken met de jongerencentra die we in de gemeente Heerde hebben. Bezoek aan deze centra en een uitleg moet duidelijk maken hoe we hier werken.

Rond 13.00 uur worden de jongerenwerkers uit Balve verwacht in 't Honk aan de Zwolseweg in Heerde. Ook jongerencentrum The Beat en Odyssee zullen deze middag worden bezocht. Een beetje 'toerisme' mag natuurlijk ook. Vandaar dat ook een rondleiding door het centrum van Heerde en Wapenveld met informatie over de geschiedenis en de voorzieningen op het programma staat. Rond 17.00 uur wordt de kennismaking afgesloten met een gezamenlijke activiteit.

Einde persbericht

De pers is van harte welkom bij de afsluiting om 17.00 uur in 't Honk. U kunt dan met de jongerenwerkers praten over hun ervaringen van deze dag.