Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
9 april 2009
|                                                                              |
Wethouder Micle Jaliens reikt 1e gratis OV kaart uit aan 65 plusser

Op donderdag 16 april reikt wethouder Micle Jaliens samen met de algemeen directeur van de RET Pedro Peters het eerste gratis OV abonnement uit aan een Capelse 65 plusser. Deze overhandiging vindt plaatst vanwege de start van het gratis openbaar vervoer voor Capelse 65 plussers per 1 mei.

Gratis openbaar vervoer voor 65 plussers
Vanaf 1 mei 2009 tot en met 31 maart 2010 kunnen alle Capelse 65 plussers gratis reizen in de trams, bussen en metro van de RET (uitgezonderd RandstadRail, BOBbus, Nachtnet en Fastferry). Het gratis openbaar vervoer is van maandag tot en met vrijdag vanaf 09.00 uur 's ochtends geldig, in het weekend en op feestdagen mag dit ook voor 09.00 uur 's ochtends. Een voorwaarde om mee te doen is een geldige persoonlijke OV-chipkaart. Als de 65 plussers nog niet in het bezit zijn van een persoonlijke OV-Chipkaart, dan kan deze op kosten van de gemeente worden aangeschaft. Alle 65 plussers die in aanmerking komen hebben een brief ontvangen met informatie over welke stappen zij moeten ondernemen om gratis gebruik te kunnen maken van het openbaar vervoer.

'Gratis openbaar vervoer voor 65 plussers is een goede zaak' Wethouder Micle Jaliens vindt het gratis openbaar vervoer voor de 65 plussers een goede zaak: "In zo'n dicht bevolkt en verstedelijkt gebied kan het niet zo zijn dat je in Rotterdam als 65 plusser wel gratis gebruik kan maken van bus, tram en metro, en een paar straten verder in Capelle niet." Daarnaast hoopt de wethouder dat er meer ouderen gebruik gaan maken van het openbaar vervoer. "Er komen steeds meer senioren en het is belangrijk om hen te blijven betrekken in de maatschappij. Gratis openbaar vervoer verlaagt de drempel voor ouderen om er op uit te trekken," aldus de wethouder.