Gemeente Vlaardingen


Kinderboerderij Holywood gesloten wegens vogelinfectie

15 april 2009

Kinderboerderij Holywood is voorlopig 8 dagen gesloten voor publiek.

Op de kinderboerderij zijn enkele dode duiven gevonden. Onderzoek wees uit dat de duiven aan een vogelinfectie leden. Hierna is bloed afgenomen van alle gevogelte op de kinderboerderij. Dit is nu voor onderzoek naar de gezondheidsdienst in Deventer gestuurd. In afwachting van de uitslag blijft de kinderboerderij minimaal 8 dagen gesloten om risicos van besmetting te voorkomen. Na de uitkomst van het onderzoek wordt door de Algemene Inspectiedienst en de Voedsel en Waren Autoriteit besloten of de kinderboerderij haar deuren weer kan openen.

Geen besmettingsgevaar voor mensen

Voor de bevolking heeft de infectieziekte geen risicos, maar om besmetting van ander vogels te voorkomen is het streng verboden het terrein van de kinderboerderij te betreden. Ook het voederen van de dieren aan de hekken is verboden om besmettingsgevaar te voorkomen. Voor het welzijn van de kinderboerderijdieren zorgen de medewerkers van de kinderboerderij.

Bij de kinderboerderij staan bordjes met de tekst: Tijdelijk gesloten vanwege infectie van de duiven, betreden ten strengste verboden.


---


Noot voor de redactie (