Landstede

Macbeth een bloeddorstig verlangen

De leerlingen van het Thomas a Kempis College brengen op 15,16 en 17 april een toneelvoorstelling waarbij het helemaal draait om bloeddorstige verlangens. In een letterlijk spetterende en hedendaagse versie van Shakespeares Macbeth wordt het spannende verhaal verteld van een man die zich verliest in zijn ambitie en de prijs die hij daarvoor moet betalen.

De moedige Schotse generaal Macbeth krijgt van drie mysterieuze vrouwen de voorspelling te horen dat hij op een dag koning van Schotland zal worden. Vanaf dat moment kan hij nergens anders meer aan denken; Gegroet toekomstige koning van Schotland galmt er steeds meer door zijn hoofd. Verteerd door ambitieuze gedachten en aangemoedigd door zijn vrouw doodt Macbeth koning Duncun en neemt bezit van de troon.

Hij wordt een tirannieke heerser, overmand door angst en schuldgevoel. Hij is verplicht om zelfs meer te doden om zichzelf te beschermen tegen verraad en ontmaskering. Het bloedbad leidt Macbeth en zijn meedogenloze vrouw uiteindelijk naar krankzinnigheid en dood.

Macbeth of the Scottisch play wordt opgevoerd op 15, 16 en 17 april op 20.00 uur in het Thomas a Kempis College locatie centrum aan de Schuurmansstraat 1. Kaarten zijn te reserveren via 088 8508505, kosten zijn 3 euro per kaart.

Thomas a Kempis College