Gemeente Haren

Bestemmingsplan Scharlakenhof

Vooraankondiging op grond van artikel 1.3.1 Bro

16/04/2009

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Haren kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het gebied Scharlakenhof. Het plangebied is het zwembad en de sporthal Scharlakenhof aan de Geertsemaweg te Haren en het terrein direct naast en achter het Scharlakenhof ter plaatse van de voormalige buitenbaden.

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is het voornemen van de Wind Vastgoed BV gevestigd te Drachten, in het plangebied 81 appartementen te realiseren. Het vigerende bestemmingsplan Buitengebied 1990 voorziet niet in de daarvoor noodzakelijke bestemming. Het voorontwerp zal naar verwachting vanaf mei 2009 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd tijdens de openingsuren bij de receptie van Publiekszaken in het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren en in de openbare bibliotheek gevestigd in het sociaal-cultureel centrum 't Clockhuys, Brinkhorst 3 te Haren.

Gedurende de termijn van ter inzage legging van het voorontwerpbestemmingsplan kan een ieder een inspraakreactie kenbaar maken (Postbus 21, 9750 AA Haren). De kennisgeving van de ter inzage ligging van het voorontwerpbestemmingsplan wordt naar verwachting in mei 2009 gepubliceerd in het Harener Weekblad en langs elektronische weg (via de gemeentelijke internetsite). Als u vragen heeft over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de heer S. van Hemmen, 050
- 53 39 941, sp.vanhemmen@haren.nl.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat nu geen stukken betreffende het voornemen ter inzage worden gelegd, dat geen gelegenheid wordt geboden om zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.