Politie Brabant-Noord

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Poging kraak geldautomaat

Nijnsel, 15-04-2009

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.00 uur geprobeerd een pinautomaat aan de Azaleastraat te kraken. Met een onbekend soort explosieven probeerden de verdachten de hele automaat op te blazen. Daardoor raakte de constructie van de zogenaamde OLGA (Openbare Locatie Geld Automaat) weliswaar ontzet, maar het kluisgedeelte kon niet geopend worden. Er kon dus niets worden ontvreemd. De verdachten vertrokken in een auto nadat ze zich betrapt voelden door getuigen die op de herrie reageerden. De explosie gaf namelijk een harde knal. De onbekende daders zijn nog voortvluchtig.

Het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht deed vanmorgen onderzoek aan de automaat om er zeker van te zijn dat er geen explosiegevaar meer aanwezig was. Dat bleek inderdaad niet het geval.

De pinautomaat staat op de hoek van de Azaleastraat en de Lieshoutseweg. De daders vluchtten weg via de Lieshoutseweg in de richting van Sint-Oedenrode en reden vermoedelijk in een donkerkleurige personenauto. Eventuele getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie via het landelijk politienummer 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanvulling

In aanvulling op het eerder verzonden persbericht over de poging om een pinautomaat in de Azaleastraat te kraken bericht de politie het volgende. Ui het verhoor van getuigen is gebleken dat een 40-jarige omwonende 's-nachts wakker geworden is van een knal. Hij keek uit zijn raam en zag meerdere mannen bij de pinautomaat. Hij heeft ze aangeroepen maar de verdachten reageerden niet. Toen hij heeft hij zich geen moment bedacht en heeft een luchtbuks gepakt. Daarmee heeft hij meerdere malen op de verdachten geschoten. De verdachten zijn toen op de vlucht geslagen. Het is niet bekend of de man iemand geraakt heeft. De luchtbuks van de man is inbeslaggenomen voor onderzoek. Hij is in principe verdacht van een misdrijf. In een later stadium zal in overleg met justitie bekeken worden of de man vervolgd wordt voor zijn daad.