PvdA Rotterdam


Vinger aan de pols bij aanpak buitenruimte

Wo 15 Apr 2009 - Henk Schaaf

De Centrumraad wil van het begin tot het einde betrokken blijven bij de speciale aanpak van straten in de binnenstad en bij bouwprojecten.

Op initiatief van de PvdA en de VVD heeft de Centrumraad het dagelijks bestuur unaniem gevraagd om in elk geval de inrichtingsplannen van zogeheten gevoelige projecten voor te leggen - ter goedkeuring óf ter kennisneming, zodat de Centrumraad ook kort vóór de uitvoeringsfase zijn controlerende rol kan vervullen. Bij andere projecten willen de partijen van geval tot geval kunnen beoordelen of zij de definitieve plannen nog eens willen bekijken.
In Rotterdam is het gebruikelijk dat belanghebbenden wel worden geraadpleegd over een voorlopig ontwerp, maar dat het deelgemeentebestuur of de wethouder zelf het definitief ontwerp vaststelt. Maar de Centrumraad geeft aan dat er in de binnenstad zoveel te gebeuren staat, dat men er op elk moment inhoudelijk bij betrokken wil blijven.
Want het is belangrijk om te weten of de belangen van bewoners en ondernemers voldoende zijn afgewogen als er in een wijk van alles veranderen gaat. Besluitvorming over de inrichting van de buitenruimte is een belangrijke bevoegdheid van de Centrumraad, vindt PvdA. En daarom wil de fractie de vinger aan de pols houden.