Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht, 16-04-2009

Rijden op gestolen fiets

AMERSFOORT- Op woensdag werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 13.10 uur zagen agenten een veelpleger rijden op een dure fiets. De agenten vertrouwden het niet en controleerden de 37-jarige man uit Amersfoort op de Kamp. De fiets bleek een maand geleden gestolen te zijn. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Langs de deur

WOUDENBERG- Op woensdagavond kreeg een jongen een bekeuring omdat hij langs de deur ging met kaarten zonder een vergunning. Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie de melding dat een 16-jarige jongen langs de deuren ging aan de Rembrandtlaan met kaarten voor het goede doel. Agenten troffen de jongen uit Maarssen aan. Hij bleek geen vergunning te hebben en het goede doel stond ook niet ingeschreven bij het register goede doelen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens de kaarten inleveren.

Fiets op internet

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een man aangehouden omdat hij een gestolen fiets te koop had aangeboden. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat een eigenaar van een fiets zijn gestolen fiets op een verkoopsite had gezien. De politie ging samen met de eigenaar van de fiets naar het verkoopadres aan de Lijsterstraat. Daar stond inderdaad de fiets met nog eens 30 andere fietsen. Er stond ook nog een gestolen bromfiets. De 43-jarige houder van de fietsen werd direct aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen of ook de andere 30 fietsen van diefstal afkomstig zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Woninginbreker aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een woninginbreker aangehouden. Omstreeks 11.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Bisschopsweg. Agenten gingen ter plaatse en ook parkeercontroleurs keken uit naar de verdachte. Op de Kokjesbongerd zagen de controleurs een man hevig bezweet staan die zich aan het omkleden was en andere kleding aantrok. De 24-jarige man werd direct als verdachte van woninginbraak aangehouden en werd ingesloten voor verhoor.

Man met verdovende middelen

AMESFOORT- Op woensdagmiddag werd een man met verdovende middelen aangetroffen. Omstreeks 12.10 uur zagen agenten in burger een 35-jarige man uit Amersfoort vermoedelijk dealen met verdovende middelen aan de Van Westreenenstraat. Agenten wilden hem controleren. De man rende hard weg en gooide iets over de schutting. De Amersfoorter werd aangehouden en achter de schutting lagen maar liefst 75 bollentjes met hierin vermoedelijk verdovende middelen.