Ingezonden persbericht


Business Software Alliance adviseert Software Asset Management voor bedrijven

BSA introduceert nieuwe gids met voordelen van SAM

Amsterdam, 16 april 2009 â¤* De Business Software Alliance (BSA) brengt een gids uit met de financiële en operationele voordelen van het gebruik van Software Asset Management (SAM). De gids geeft advies aan bedrijven over het verlagen van de IT-kosten en het verhogen van de productiviteit en efficiëntie. Daarnaast adviseert BSA bedrijven over hoe ze risico's van software zonder licentie kunnen minimaliseren en ze aan de wetgeving kunnen voldoen.

'Veel bedrijven behandelen software niet als een bedrijfskritisch onderdeel van hun organisatie. Dit terwijl het voor de meeste de kern van alle activiteiten is', zegt Jacco Brand, voorzitter van het BSA-comité in de Benelux. 'Bedrijven onderschatten vaak het belang van software en ze beschouwen dit als de verantwoordelijkheid van de IT- of inkoopafdeling. Maar eigenlijk zou iets wat zo'n impact op een bedrijf kan hebben, hoog op de agenda van iedere CEO en elke directie moeten staan.' SAM stelt bedrijven in staat op een effectieve manier hun software te beheren. Het zorgt er ook voor dat de juiste licenties in huis zijn om zo operationele en financiële schade te voorkomen, die kan ontstaan door illegale softwareversies. Voorbeelden hiervan zijn schadevergoedingen, boetes, dataverlies, corrupte bestanden en virusaanvallen. Wanneer een organisatie weet welke software zich waar bevindt, beschikken medewerkers eerder over de juiste programma's en versies. Hiermee kunnen bedrijven dubbele licenties voorkomen en kosten besparen.

De Software Asset Management-gids legt in verschillende hoofdstukken uit wat een softwarelicentie is, welke verschillende soorten er bestaan, hoe software te beheren is en hoe een auditproces verloopt. Daarnaast staan alle voordelen van compliance beschreven en de risico's die onzorgvuldig licentiebeheer met zich meebrengt. Door de basis van softwarelicentieverlening te begrijpen, nemen bedrijven controle over hun assets en nemen ze goed onderbouwde beslissingen.

Kijk hier voor de volledige Software Asset Management Guide of kijk voor meer informatie over licentieverlening en kosteloze softwaretools op www.bsa.org.

###

Over Business Software Alliance (BSA)
De Business Software Alliance (www.bsa.org) richt zich op het bevorderen van een veilige en legale digitale wereld. De BSA fungeert als spreekbuis van de commerciële-softwaremarkt en hardwarepartners in de richting van overheden en de (inter)nationale markt. Leden van de organisatie behoren tot de snelst groeiende industrie ter wereld. De BSA-programma's ondersteunen technologie-innovatie op basis van educatie en beleidsinitiatieven die bescherming van auteursrechten, cyberbeveiliging, handel en e-commerce bevorderen. BSA-leden zijn onder andere Adobe, Altium, Apple, Autodesk, Bentley Systems, CNC, Corel, CyberLink, Dassault Systèmes SolidWorks Corporation, Embarcadaro, Famatech, FrontRange Solutions, Mamut, Materialise Software, Microsoft, Microstar, Mindjet, Monotype Imaging, O&O Software, Quark, Ringler-Informatik, Scalable Software, Siemens, Staff & Line, Symantec, Tekla en The MathWorks. Voor meer informatie: www.bsa.org/netherlands.

Noot voor de redactie,