Ingezonden persbericht


TV met sublieme beeldkwaliteit en ultraplat design valt opnieuw in de prijzen

Samsung LED-TV bekroond tot beste TV van het jaar

Delft, 16 april 2009 - Samsung verkoopt sinds medio 2008 de meeste LCD-TV's in Nederland en is daarmee onbetwist marktleider. Experts erkennen officieel dat Samsung ook in beeldkwaliteit koploper is. De Samsung LED-TV is de afgelopen week bekroond tot beste TV van het jaar met een Media Totaal award in de categorie 'high-end LCD-TV.' De jury roemde de sublieme beeldkwaliteit en het ultraplatte design van deze high-end Samsung LCD-TV met LED-technologie.

Deze onderscheiding onderstreept de kracht van Samsung als technologisch koploper in de LCD-TV-markt. Eerder dit jaar werd tijdens CES in Las Vegas de Samsung line-up LED-TV's, waarvan de Samsung UE40B7000 deel uitmaakt, al bekroond met een CES Innovation Award.

Beste high-end TV
TV-kijken is met de Samsung UE40B7000 een pure belevenis. De jury van de Media Totaal awards sprak lovend over de high-end LCD-TV met de LED-technologie van Samsung: 'De fraai ogende 'slimline' Samsung UE40B7000 heeft een sublieme beeldkwaliteit. Deze TV heeft natuurlijke kleuren, een overtuigende detailscherpte en een duizelingwekkend hoog dynamisch contrast. Bovendien is het ophangen van deze TV aan de muur door de slimme beugel geen enkel probleem.'

Samsung TV's met LED-technologie

Dankzij een gepatenteerde techniek om licht te spreiden, hebben de Samsung LED-TV's heel diepe zwartwaarden. Het zijn de dunste LED-TV's ter wereld met een ingebouwde tuner. Door de LED-technologie zijn Samsung LED-TV's milieuvriendelijke apparaten die tot wel 30% minder stroom verbruiken dan standaard LCD-TV's. Daarmee zijn deze Samsung televisies veel zuiniger dan de norm die het Europese Eco-label Flower hanteert. In materiaalkeuze en het productieproces houdt Samsung ook rekening met het milieu. Zo bevatten de TV's geen kwik.

De met een Media Totaal award onderscheiden LCD-TV UE40B7000 met LED-technologie is in Nederland vanaf eind april verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van ¤ 1.899,- inclusief BTW.

Media Totaal awards

Media Totaal is het toonaangevende magazine over consumentenelektronica. Dit magazine reikt jaarlijks op grond van objectieve criteria awards uit voor de beste, mooiste en slimste producten. De Media Totaal Award is een speciaal voor Media Totaal vervaardigde bronzen plastiek van de bekende Nederlandse kunstenaar Hans Blank.

Naast high-end LCD-TV won Samsung ook een Media Totaal award In de categorie HD-flashcam met de Full HD-camcorder VP-H106. Ook de award voor de beste LCD-monitor nam Samsung mee naar Delft. In deze categorie bekroonde de jury de SyncMaster P2370.

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en LCD-TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld van de afgelopen vijf jaar. Op dit moment staat Samsung op de 21ste positie van de ranglijst van de meest waardevolle merken in de Interbrand Global Brands top 100. Wereldwijd zijn bij Samsung 150.000 werknemers actief in 134 vestigingen in 62 landen. In 2007 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 105 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Samsung scoort niet alleen in marktaandelen sterk. Jaarlijks besteedt Samsung bijna 10% van haar omzet aan R&D. Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat innovatie om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com/nl bezoeken.