Waterschap Groot Salland

Verbetering dijk Hagendoornweg langs polder Koekoek.

Publicatiedatum : 16 april 2009
Laatste wijziging: 16 april 2009

Het waterschapsbestuur heeft in zijn vergadering op 16 april 2009 het ontwerp dijkverbeteringsplan Hagedoornweg vastgesteld. Het gaat om de weg langs polder de Koekoek bij IJsselmuiden die is aangemerkt als regionale waterkering. Deze waterkering voldoet momenteel niet aan de geldende veiligheidsnorm.

Maatregelen

Het plan is om de dijkverbetering te combineren met de reconstructie van de Hagedoornweg. Enkele stalen duikers onder deze weg worden verwijderd. Dit is nodig omdat duikers niet thuishoren in een waterkering. De aanwezige bomen en struiken langs de Hagendoornweg verdwijnen door de aanleg van het fietspad en verbreding van de weg. Vanwege cultuurhistorische waarde voor de polder wordt een rij bomen teruggeplant, waarbij de bomen geen gevaar vormen voor de waterkering.

Verbeteringsplan

De Verordening Waterkering Noord Nederland schrijft voor dat het waterschap een verbeteringsplan vaststelt voor verbetering van een regionale kering zoals de Hagedoornweg. Voor belanghebbenden bestaat daarna de mogelijkheid beroep aan te tekenen bij het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel.

Kosten en planning

De kosten voor de dijkverbetering bedragen ca. EUR 1 miljoen en komen voor rekening van het waterschap. De gemeente Kampen neemt de kosten van de wegreconstructie voor zijn rekening. De werkzaamheden worden in het komende half jaar uitgevoerd.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl