Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Brandweervoertuig vernield door Arnhemmer

Publicatiedatum: 16-4-2009 21:43:21

ARNHEM - Donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur is er met een hard voorwerp naar een brandweervoertuig van de Arnhemse brandweer gegooid. De alarmcentrale van de brandweer had een melding gekregen van een binnenbrand in de Arnhemse wijk het Duifje. Er werd uitgerukt met een blusvoertuig en een ladderwagen, met zwaailampen en sirene. Rijdende over de Huissensestraat kwam ter hoogte van een jongeren ontmoetingsplek een groep van een tiental jongeren naar de straatkant gelopen. Een van deze jongeren zou een hard voorwerp richting het eerste brandweervoertuig hebben gegooid. Hierdoor ontstond schade aan het voertuig. De brandweermensen hebben geen letsel opgelopen.

Aangekomen bij het opgegeven adres was de politie reeds ter plaatse. Tijdens de verkenning bleek dat het om een loze brandmelding ging. Wel kon het brandweerpersoneel direct aangifte doen bij de politie van het gooien. Brandweermensen uit het tweede voertuig konden een goed signalement geven van de gooier. Direct daarop werd samen met de politie teruggegaan naar de betreffende plek. Ter plaatse kon op aanwijzen van drie brandweermensen een 16-jarige Arnhemmer aangehouden worden. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.
De Arnhemse burgemeester Pauline Krikke is op de hoogte gebracht van het voorval en de aanhouding. Zij sprak haar waardering uit over de samenwerking en het snelle en professionele optreden van de Brandweer en Politie.