Chronisch zieken kunnen opgelucht ademhalen


internationaal vermaarde leraar van Buteyko Ademhaling, geeft van 16 tot 27 april een serie toespraken in Nederland

Fijnaart, 20090331 -- Christopher Drake, de internationaal vermaarde leraar van Buteyko Ademhaling, geeft van 16 tot 27 april een serie toespraken in Nederland. Daarin zal hij uitleggen hoe een verstoorde ademhaling chronische ziektes veroorzaakt en hoe het verbeteren van de ademhaling chronische ziektes weer terug kan draaien. Tienduizenden patiënten met ziektes als astma, stress, chronische vermoeidheid en migraine zijn hiermee reeds geholpen.

Chronische ziektes komen steeds vaker voor: de Wereldgezondheidsorganisatie voorspelt dat in de komende tien jaar 388 miljoen mensen eraan zullen bezwijken. Astma, diabetes, hoge bloeddruk, zwaarlijvigheid, slaapapneu, hart- en vaatziektes, stress en depressie zijn niet langer de uitzondering maar de regel voor een groeiende meerderheid. Volgens Christopher Drake komt dit doordat de reguliere noch de alternatieve zorg de achterliggende oorzaak van deze chronische ziektes doorziet.

"Deze ramp werd reeds meer dan een halve eeuw geleden voorspeld door Professor K.P. Buteyko, de Russische medische wetenschapper die beweerde dat een ademhalingsaandoening genaamd CHVS (Chronisch Hyperventilatie Syndroom) het organisme op vele manieren verstoort en een reeks aan gezondheidsproblemen veroorzaakt. Hij ontwikkelde een manier om CHVS zonder medicijnen terug te draaien en maakte zo mogelijk dat tienduizenden mensen over de gehele wereld een enorme verbetering van hun gezondheid en welzijn beleefden. De positieve resultaten van de Buteyko Methode verschijnen binnen enkele dagen."

De Buteyko Methode is volgens Drake "niet regulier noch alternatief, want het verklaart de oorzaak van bepaalde gezondheidsproblemen op een wetenschappelijke manier. Volgens de theorie kunnen vele chronische ziektes niet ontstaan zonder CHVS. Het kritieke punt in de behandeling van deze chronische ziektes is daarom het aanpakken en terugdraaien van CHVS. Medicijnen, diëten en voedingssupplementen kunnen voordelen brengen en zelfs tijdelijk de symptomen onderdrukken, maar uiteindelijk geven ze niet de doorslag."

Volgens Christopher Drake werd meer dan tien jaar geleden in Australië, door middel van gepubliceerde klinische studies en duizenden goed gedocumenteerde gevallen, het onweerlegbare bewijs geleverd dat Buteyko's methode meer effectief is dan medicijnen bij de behandeling van astma. Maar de reguliere geneeskunde is bijzonder traag in het officieel erkennen van de Buteyko Methode als een effectieve behandeling voor astma, laat staan voor andere chronische ziektes.
Drake's beweringen zouden makkelijk weerlegd kunnen worden, ware het niet dat zijn werk al twee decennia lang vergezeld gaat van buitengewone resultaten bij duizenden tevreden studenten over de gehele wereld. Positieve getuigenissen van families, gestreste managers en parlementsleden zijn wijd verspreid.

Christoher Drake geeft van 16 tot 27 april toespraken in de grote steden in de Randstad en Brabant. Toegang is meestal gratis. Meer info: www.leerbuteyko.nl/





Ingezonden persbericht