Musical Mozes in Joure op 16, 17 en 18 april 2009


16, 17 en 18 april waant publiek zich in de woestijn

JOURE, 20090402 -- Onder de regie van Sybren Sigtema presenteert de Protestantse Gemeente Joure een musical over de bijbelse figuur Mozes. Ruim 80 toneelspelers -en nog eens 40 personen achter de schermen- werken hard om 4 voorstellingen neer te zetten in de week na Pasen. Het kerkelijk centrum De Oerdracht in Joure wordt van entree tot podium omgebouwd tot theater. Het podium is vergroot en er worden beeldprojecties gebruikt voor de decoratie. Zelfs bij het binnenkomen zullen toeschouwers zich al tussen het volk in de woestijn wanen.

In het verhaal gaat Mozes op zoek naar zijn identiteit. Hij leidt zijn volk, de Hebreeërs, naar het beloofde land. Maar ook zijn onmogelijke liefde voor de Egyptische vrouw Merit speelt een belangrijke rol in de voorstelling. Gaat zij met hem mee naar het beloofde land?

Regisseur Sybren Sigtema werkt hard om de toneelspelers en het projectkoor klaar te stomen. `Wij proberen een bepaalde sfeer over te brengen. Het belangrijkste is dat het voor het publiek levensecht is', aldus Sigtema. Sigtema -ook bekend van de vorig jaar gehouden historisch spektakel `de Rjochtdei'- regisseerde al eerder de Musicals Esther en Jakob. Deze laatste werd in 2006 opgevoerd en trok met 3 voorstellingen ruim 1200 bezoekers.

De opbrengst van het project wordt geschonken aan een goed doel. De keus is gevallen op Noah's Ark Uganda, het weeshuis van het Nederlandse echtpaar Piet en Pita Buitendijk. In een buitenwijk van de hoofdstad Kampala vangen zij meer dan tachtig -soms letterlijk weggegooide- kinderen op. Een toepasselijke keus van de organisatie, want Mozes werd zelf immers als baby te vondeling gelegd in de hoop op een beter leven.

De organisatie heeft de lat hoog gelegd en verwacht ca. 1500 toeschouwers. De musical is vier keer te zien in De Oerdracht in Joure. De première is op donderdag 16 april om 20:00. Ook op vrijdag 17 en zaterdag 18 april is er een voorstelling om 20:00. Op zaterdagmiddag is er een extra matinee. Die begint om 15:00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij drie Jouster winkels; The Read shop, Primera De Heij en Sigarenmagazijn Van Delden. Ook zijn ze via internet te bestellen op mozes.110mb.com. Een kaartje voor de avondvoorstellingen kost ¤ 8,50 in de voorverkoop, ¤ 9,00 aan de zaal. De toegang tot de matineevoorstelling bedraagt ¤ 7,50. Voor kinderen tot en met twaalf jaar is de entree slechts ¤ 5,-.





Ingezonden persbericht