Nieuwe ongevalcamera is getuige aan boord


VLIJMEN, 20090416 -- Hoe vaak gebeurt het niet in de praktijk dat twee partijen bij een verkeersincident recht tegenover elkaar staan in hun opvatting wie nu precies de veroorzaker ervan was? Hoe vaak heeft men op zo'n moment niet gehoopt op die ene betrouwbare getuige die over de schouder mee had gekeken om het verhaal te bevestigen? De nieuwe ongevalcamera gemonteerd aan de voorruit van het voertuig biedt in het geval van een verkeersongeval overtuigend bewijsmateriaal om de eigen onschuld en/of de schuld van een ander aan te kunnen tonen: de camera is de getuige aan boord.

Meer gegevens

Het door ongevalcamera.nl op de markt gebrachte apparaat onderscheidt zich van andere cameratoepassingen doordat het naast de beeldopnamen ook andere informatie opslaat. Zo kan bijvoorbeeld bij toepassing in een politieauto worden achterhaald of ten tijde van het incident met zwaailicht en sirene werd gereden, maar ook op welk moment er met welke kracht is geremd en hoe hard er op het moment voor de aanrijding werd gereden.

Altijd alert

De ongevalcamera filmt continu: zodra het voertuig wordt gestart, begint de camera op te nemen. Echter, alleen de relevante gebeurtenissen slaat de camera ook daadwerkelijk op. De opname van een incident wordt geavanceerd getriggerd. In de ongevalcamera meet een versnellingssensor voortdurend of er abrupte voertuigbewegingen optreden. Wanneer dat het geval is (bijv. door een noodstop, uitwijkmanoeuvre of botsing), slaat het apparaat de beelden en gemeten signalen automatisch een bepaalde tijd voor en na dit incident op een geheugenkaart op. Daarnaast is het mogelijk handmatig de opname te activeren. Het vastgelegde incident kan later op de computer worden bekeken en worden gebruikt bij de afhandeling van het ongeval.

Niet manipuleerbaar

De ongevalcamera is vergelijkbaar met een blackbox, maar dan uitgebreid met opgeslagen beeldmateriaal. Een opgeslagen incident is niet manipuleerbaar en daardoor uitermate geschikt als bewijsmiddel in een rechtszaak of procedure. Een ongevallenanalist hoeft met dergelijke informatie in de regel geen gecompliceerde berekeningen meer uit te voeren. Indien nodig kan uit het beeldmateriaal zelfs de snelheid van de andere verkeersdeelnemer worden afgeleid!

Over het bedrijf

Ongevalcamera.nl is opgezet door twee gerenommeerde ongevalanalisten die via een Duitse vakgenoot de ongevalcamera op het spoor kwamen. Juist door hun ervaring in de afhandeling van betwiste verkeersincidenten beseften zij meer dan wie dan ook hoe belangrijk het is zoveel mogelijk onomstotelijk bewijsmateriaal achter je te hebben op het moment dat je met een ongeval bent geconfronteerd. Met de ongevalcamera bieden zij hun klanten een uniek product.

Voor meer informatie: www.ongevalcamera.nl





Ingezonden persbericht