Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alblasserdam, 16 april 2009

Verhuizers verhuizen cultureel erfgoed
Mondial Movers verhuist Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Verhuizers van Mondial Movers zijn momenteel bezig om de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed te verhuizen. Niet alleen wordt er meubilair en computerapparatuur verhuisd, ook historische voorwerpen worden naar het nieuwe pand getransporteerd.

Behalve het gebruikelijke meubilair, computerapparatuur en de verhuisdozen van medewerkers transporteren de Mondial Verhuisbedrijven ook vijfenhalve kilometer aan boeken, tijdschriften en archieven, één kilometer aan bouwkundige tekeningen, 700 strekkende meter fotodozen en 500 archiefdozen met tekeningen van restauratiearchitecten naar het gebouw.

Van heel andere orde zijn echter de culturele erfgoederen en historische voorwerpen die naar de nieuwe locatie overgebracht worden. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de dierenskeletten en ­geraamtes die naar het Smallepad zijn overgebracht. De verhuizers zijn gelukkig deskundig op het gebied van het verhuizen van kunstgoederen. Niet voor niets heeft het merendeel van hen het diploma Art Handling op zak. Zo komen ook deze bijzondere goederen netjes op hun plek te staan.

Ook in mei rijden dagelijks verhuiswagens naar het pand van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (voorheen Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten) aan het Smallepad in Amersfoort. De officiële opening van het door de Spaanse architect Juan Navarro Baldeweg ontworpen gebouw zal op 24 juni plaatsvinden. De verhuizing wordt uitgevoerd door Mondial VSN Midden en Mondial Kattenberg Verhuizingen, beide aandeelhouder in Mondial Movers.

Foto: Verhuizers van Mondial Movers verplaatsen een dierenskelet. De verhuisorganisatie verhuist momenteel de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed naar Amersfoort. Foto: Mondial Movers

Mondial Movers is het in 1990 opgericht landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven. De aandeelhoudende verhuisbedrijven, op 36 plaatsen in het land te vinden, werken samen op het gebied van verkoop, inkoop, promotie en wisselen kennis uit. Het landelijke netwerk biedt de garantie dat waar ook in Nederland direct een verhuizer aanwezig is als een bedrijf, organisatie of particulier wil verhuizen. Mondial Movers is een specialist op het gebied van verhuizingen in de zorgsector (Unit De Zorg).

Noot voor de redactie (