Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gouda, 16 april 2009

Opening kunstevenement "Te Hooi & Te Kunst", de eerste editie in het Groene Hart
---

In het karakteristieke veenweidegebied "De Venen", midden in het Groene Hart, werd vandaag het kunstevenement 'Te Hooi & Te Kunst' geopend door Loes Ypma - wethouder Woerden Levendig, Cees van Wijk - directeur VVV Nederland en Peter Smeets - directeur Nederland Bloeit.

Na een wandeling door de polder werd op Recreatie & Vergaderhoeve De Boerinn de wegversperring van hooibalen aan de kant getrokken, zodat de genodigden officieel toe konden treden om de start van het evenement mee te maken. In een geblindeerde stal werd via een gespiegelde filminstallatie en een groot waterbassin de relatie tussen stad en land getoond.

Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag is het kunstevenement open voor bezoek. Op tien boerderijen exposeren en werken circa twintig kunstenaars op het boerenerf, in de schuur of de hooiberghut. De bezoekers kunnen op een aantal locaties onder leiding van de kunstenaar zelf aan de slag.

Er zijn voor dit evenement speciale fiets- en wandelroutes ontwikkeld. De fietsroutes variëren in lengte van 26 tot 30 kilometer en de wandelroutes heeft een lengte van 22 kilometer (de minder fanatieke wandelaar kan met de bus de route verkorten). De locaties zijn te vinden via speciale wegwijsbordjes.

Het kunstevenement "Te Hooi & Te Kunst", geïnitieerd door Groene Hart Bureau voor Toerisme, is gratis te bezoeken.

Bij alle VVV's in het Groene Hart en via de website www.tehooitekunst.nl is een gratis brochure op te halen/ te bestellen.



Ingezonden persbericht