Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 2 april 2009

Amfibieënexcursie op Landgoed Leyduin

Landschap Noord-Holland organiseert donderdag 16 april van 21.00 uur tot 22.30 uur een amfibieënexcursie op Landgoed Leyduin, Vinkenduin en Oud Woestduin tussen Heemstede en Vogelenzang. Hier leven allerlei amfibieën zoals de gewone pad, de bruine kikker, de kleine watersalamander en de rugstreeppad . De diertjes planten zich voort door het water op te zoeken waar zij zelf zijn geboren zijn. Daar zetten zij hun eieren af. Met een beetje geluk zien we eiklonten of dril in het water drijven.

Op veel plekken in de regio worden beschermende maatregelen genomen, want als ze een drukke weg oversteken worden ze vaak doodgereden. De boswachter van Landschap Noord-Holland maakt met geïnteresseerden een wandeling en laat zien hoe amfibieën er uit zien en welke geluiden ze maken.

Reserveren is noodzakelijk. Dit kunt u doen door de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland te bellen op telefoon 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 5,50 per persoon (beschermers Landschap Noord-Holland ¤ 3,50, kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50). We verzamelen op het parkeerterrein bij de ingang van Leyduin aan de Manpadslaan 2, 2114 BJ Vogelenzang. Dat ligt 2 km. ten zuiden van NS station Heemstede/Aerdenhout, aan de westzijde van de Leidsevaart.