Stichting Blik op Werk


Blik op Werk publiceert definitieset voor re-integratie

Bij afronding van het project stelden Blik op Werk, de deelnemende gemeenten en re-integratiebedrijven vast dat de gezamenlijk ontwikkelde definitieset een van de belangrijkste resultaten was van het project. Niet eerder kwamen opdrachtgevers en opdrachtnemers in de re-integratiebranche een vergelijkbare set aan definities overeen. Reden voor Blik op Werk om, ondersteund met een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, deze definitieset toegankelijk te maken voor alle gemeenten en hun re-integratiepartners.

De publicatie beschrijft van ruim 70 veel gehanteerde begrippen de betekenis en de wijze waarop gemeente en re-integratiebedrijf deze kunnen inzetten bij het maken van en sturen op (contract) afspraken. Per begrip is aangegeven of dit ingezet kan worden in het bestek, het contract of ten behoeve van de monitoring van resultaten. Gemeenten en re-integratiepartners kunnen de definities gebruiken om afspraken en resultaten transparant te maken, bijvoorbeeld richting ministerie of gemeenteraad.

Er is een format opgenomen dat gemeenten aan hun re-integratiebedrijven kunnen bieden om zo een uniforme rapportage te realiseren.

Transparantie op de gemeentelijke re-integratiemarkt was een belangrijke doelstelling van de Contractenbenchmark. Inmiddels beogen Stimulansz en SGBO deze transparantie te creëren met de Benchmark Re-integratie. Deze Benchmark vergelijkt resultaten van de re-integratie inspanningen van gemeenten. Waar mogelijk is voortgebouwd op de definities en ervaringen van het project Contractenbenchmark. Dat maakt dat de definitieset die nu door Blik op Werk is gepubliceerd als een aanvulling op de Benchmark Re-integratie kan worden beschouwd.

De brochure en het format zijn te downloaden. Zie het origineel