Ingezonden persbericht


Dans, poëzie en veel muziek tijdens 3e avond Soestvrijstaal

Op 17 april vindt de derde podiumavond van talentenpodium Soestvrijstaal plaats. Jonge talenten uit Soest en omgeving treden op voor publiek en laten zien wat ze in huis hebben. Ook dit keer staan er weer bijzondere, talentvolle acts op het podium: naast huisdichter Marius Sielcken zijn er optredens van danscrew iScream, DJ Ömero, Ladies Decision en Metro Mortale. Net als de eerste editie vindt de komende editie van Soestvrijstaal in Idea plaats.

In aanloop naar de podiumavonden krijgen jonge talenten uit Soest coaching van professionele artiesten. Op dit moment wordt danscrew iScream gecoacht door dansinstructeur Adam Woods van dansschool A-dance. Samen met Woods werken de meiden van iScream aan een choreografie voor de derde editie van Soestvrijstaal. Ze hebben een eigen stijl ontwikkeld met invloeden uit hiphop, musicals en streetdance en trainen momenteel hard om op 17 april een hoogwaardige show neer te kunnen zetten.

Marius Sielcken is inmiddels een constante factor tijdens de Soestvrijstaalavonden. Als huisdichter draagt hij iedere editie nieuwe gedichten voor. Daarnaast schrijft hij maandelijks een column op de website van Soestvrijstaal. Ladies Decision klinkt met haar pittige rock een stuk ruiger dan de poëzie van Marius Sielcken. De band bestaat uit zes meiden en begon ooit als coverband. Inmiddels spelen de dames ook eigen repertoire. Metro Mortale geeft met drie mannelijke bandleden een beetje tegenwicht aan al dat vrouwelijke geweld van Ladies Decision. Onder de naam Fubroz toerden zij al door Europa: ze traden op tijdens het Reeperbahnfestival in Hamburg en maakten een tour door Frankrijk. Ook de vijftienjarige DJ Ömero is met zijn jonge leeftijd en ambitieuze instelling goed op weg. Hij krijgt coaching van een professionele DJ om zijn artistieke talenten te ontwikkelen en draait op 17 april in Idea de avond aan elkaar met dansbare house en electro.

Meer Soestvrijstaal?
Na 17 april in Idea is er op 1 mei weer een podiumavond in Artishock en op 21 mei (Hemelvaartsdag) vindt in Openluchttheater Cabrio het Soestvrijstaal Festival plaats. Hier worden optredens van jong talent uit Soest en omgeving afgewisseld met optredens van grotere acts.

Toegang tot de podiumavonden is gratis. Kaarten voor het festival kosten E5,00 en zijn te koop tijdens de podiumavond op 1 mei in Artishock en online via www.openluchttheatersoest.nl. Meer informatie over Soestvrijstaal is te vinden op www.soestvrijstaal.nl.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

SOESTVRIJSTAAL: Vrijdag 17 April 2009

20:00 - 00:30 uur in Kunstencentrum IDEA, Willaertstraat 49 in Soest Programma: iScream, Ladies Decision, DJ Ömero, Metro Mortale en Marius Sielcken
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -