Ingezonden persbericht


Charlène wil haar vrienden kennis laten maken met de sfeer van het MPF

'Het wordt vast heel bijzonder!'

TILBURG - De Tilburgse zangeres Charlène weet precies wat het Mega Piratenfestijn inhoudt. Al jaren maakt ze onderdeel uit van het programma van de rondreizende festivalkaravaan. Het komende Mega Piratenfestijn in Tilburg biedt voor haar de gelegenheid om aan al haar familieleden, vrienden en kennissen te laten zien wat zo'n MPF nou precies inhoudt.

"Mijn schoonouders zijn de uitbaters van café De Roemer in Tilburg en als ik daar ben, krijg ik ook telkens vragen over het Mega Piratenfestijn", vertelt Charlène. "Wat ik toch te zoeken heb, daar boven de grote rivieren bij die 'boeren'? We hebben toen besloten om het maar eens om te draaien en de 'boeren' naar De Roemer te halen. Dus stonden er ineens allemaal artiesten als Harm Wolters en Jannes in het café te zingen. Toen begonnen ze het al te snappen. Weet je, het Mega Piratenfestijn is altijd één groot feest. Als je als eerste opmoet rond 20.00 uur is het meteen feest in de tent. Hier in Brabant ervaar ik dat anders. Hier moet men eerst flink wat gedronken hebben en komt men pas rond twaalf uur los." Charlène herinnert zich haar eerste ervaring op een Mega Piratenfestijn nog precies. "Allang voordat ik er was, zag ik die enorme tent. Ik doe wel eens grote optredens, maar je staat niet elke dag voor een publiek van acht- tot tienduizend man, dus begon het al te kriebelen. En toen ik het lawaai van het publiek hoorde, wist ik niet waar ik kijken moest! En als je dan ook nog eens hoort en ziet hoe Willie (Oosterhuis, de vaste presentator van het MPF-red) het publiek op zijn hand weet te krijgen, dan weet je dat het bijzonder wordt. Ik keek mijn ogen uit! Ik zag allemaal andere artiesten enthousiast van het podium komen en zelf werd ik alleen maar zenuwachtiger. Maar toen ik eenmaal door 'De Deure' was, op het podium stond en het enthousiasme van het publiek zag, wist ik dat die andere artiesten hartstikke gelijk hadden. Het is telkens weer fantastisch. Weet je, elk Mega Piratenfestijn zie ik als een ervaring die ik toch maar even mooi in mijn zak mag steken." "Het leukste vind ik dat in Tilburg al mijn vrienden uit De Roemer komen. Er gaat een man of vijftig, zestig vanuit het café naar het MPF. En dan ook in je eigen woonplaats met überhaupt al veel bekende gezichten. Het wordt vast heel bijzonder!"

MPF
Het TROS Mega Piratenfestijn slaat op vrijdag 17 april voor het eerst de tenten op in Tilburg. Het reizende muziekcircus strijkt die dag neer in een enorme tent aan Het Laar in Tilburg. Op het programma staan optredens van tal van artiesten uit de piratenwereld. Van Jan Smit tot Nick & Simon, van Jannes tot Thomas Berge en van René Schuurmans tot Helemaal Hollands. Het Mega Piratenfestijn komt naar Tilburg in het kader van de festiviteiten omtrent het 200-jarig bestaan van de stad. Deze keer neemt het Mega Piratenfestijn geen eigen tent mee, maar mag het reizende muziekfestival gebruik maken van de tent van de Wielerzesdaagse Tilburg. Het is de eerste keer dat het Mega Piratenfestijn afreist naar Tilburg. Het Mega Piratenfestijn is onlosmakelijk verbonden met de huidige populariteit van het Nederlandstalige lied. Niet voor niets maakt de TROS inmiddels registraties van het festival voor het TV-programma Sterren.nl. Vandaar dat het Mega Piratenfestijn ook sinds kort ook de naam TROS mag dragen. Het Mega Piratenfestijn is in Oost- en Noord-Nederland al een begrip. Het reizende muziekfestival is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe); Surhuisterveen (Friesland), maar ook in Heerhugowaard en Lutjebroek (Noord Holland), Neer (Limburg) en Wanroij (Brabant) . De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van de TROS en RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Zien is geloven. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. Een honderdtal gelukkigen mag plaats nemen op de podiumtribune en zij vieren hun eigen feestje. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen) maakt het publiek het feest. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Het programma bestaat overigens niet alleen uit grote namen. Ook verschillende talenten uit de regio rond Tilburg zullen een kans krijgen om hun liedjes te zingen voor een groot publiek.

Programma

Jan Smit, Nick & Simon, Monique Smit, Jannes, 3J's, Thomas Berge, René Schuurmans, Helemaal Hollands, Corry Konings, Alex, Koos Alberts, Piratentoppers, Bouke, Grad Damen, Charlène, Peter Koelewijn, Patrick!, Harm Wolters, Henk Pleket, Jan & Zwaan, Jacques Herb, Martin Dams, Richard Janse, Judith, Davy, Koos & Joke, Tips voor de top en nog meer, veel meer.

VVK

Kaarten à 22,50 euro zijn verkrijgbaar bij Sounds in Tilburg; Cafetaria Eikenbosch in Berkel Enschot, Totaal Gemak in Goirle en Dongen, Sigarenhandel Broeders in Gilze, Tabaksspeciaalzaak Paymans in Oisterwijk en bij de Primera's in Tilburg, Berkel Enschot, Rijen, Kaatsheuvel, Waalwijk, Vught, Oosterhout, St. Michielsgestel, Breda, Den Bosch, Reusel, Best, Bladel, Prinsenbeek en Eindhoven. Ook kun je kun je kaarten halen bij de vestigingen van Music Store in Tilburg, Waalwijk, Vught, Oosterhout, Best en Eindhoven. Ook kun je terecht bij Paylogic (www.paylogic.nl, tel: 0900-72956442) en tevens zijn kaarten verkrijgbaar op de site www.megapiratenfestijn.nl.

Meer info:
www.megapiratenfestijn.nl