Gemeente Soest

.

Zomerschoon 2009: Samen opruimen heel gezellig

27 februari

In Smitsveen wonen mensen die gaan voor een schone buurt. Natuurlijk doen ze mee aan Zomerschoon, maar ze doen veel meer! Met elkaar vormen ze het Cleanteam!

Het Cleanteam, ontstaan op initiatief van het WBT, bestaat uit vrijwilligers die één keer per maand een rondje door de wijk lopen en het straatvuil dat ze tegenkomen opruimen.

"Ik vind het echt een geweldig initiatief," zegt een medewerkster van het Cleanteam. "Het is toch heel fijn dat de wijk schoon blijft. En samen opruimen is ook heel gezellig. Voor mij is het opruimen van zwerfvuil een dagelijkse bezigheid. Iedere dag wandel ik met mijn hond in de duinen en al jarenlang ruim ik de rommel op die ik tegenkom.

Ooit ben ik daar mee begonnen en eigenlijk kan ik er niet meer mee ophouden. Ik heb altijd twee boterhamzakjes bij me en daar doe ik alles in. Ook mijn hond helpt enthousiast mee. Vaak komt hij met lege blikjes aan. Ik hoef maar op mijn fluitje te fluiten en hij weet dat hij iets moet zoeken."

"Ook dit jaar doe ik weer mee aan de actie Zomerschoon 2009. Samen met mijn man wandelen we een uurtje door onze wijk en rapen we het zwerfvuil op. Eigenlijk ben ik een beetje met het schoonmaakvirus besmet en duurt voor mij de actie Zomerschoon het hele jaar."

De actie Zomerschoon 2009 zal dit jaar op vrijdag 17 april en zaterdag 18 april plaatsvinden. Tijdens deze twee dagen zullen enthousiaste inwoners van Soest en Soesterberg zich inzetten om de gemeente schoner, veiliger en prettiger te maken.

Als inwoners mee willen doen aan de actie Zomerschoon 2009, dan kunnen zij zich aanmelden via telefoonnummer (035) 6093818. Aanmelden is ook mogelijk via het online formulier.