Gemeente Soest

.

Soesterberg Noord doet ook dit jaar weer actief mee aan de actie Zomerschoon

09 maart

Soesterberg Noord doet ook dit jaar weer actief mee aan de actie Zomerschoon 2009. En niet alleen de bewoners doen mee.

Ook dit jaar is Sita, specialist op het gebied van afvalverwerking, actief betrokken en zet haar deuren open voor de buurtbewoners van Soesterberg Noord.

Paul Hom en Siska Zwaan hebben vorig jaar meegedaan aan de actie Zomerschoon. `We hoorden van de actie en vonden het leuk om mee te doen', zegt Paul. `De wijk waar wij wonen is een mengeling van bedrijven en woonhuizen.

Door deze buurtsamenstelling is er niet veel contact tussen de bewoners onderling. Zomerschoon leek ons een goede gelegenheid om aan de ene kant de wijk op te ruimen en aan de andere kant elkaar beter te leren kennen. Daarom hebben we ook Sita gevraagd om mee te doen. Sita is een groot bedrijf dat soms voor overlast in de buurt zorgt, zoals verkeer van vrachtwagens, lawaai en slingerend afval. Sita was direct enthousiast en nodigde ons uit om samen met de deelnemers een kijkje achter de schermen van het bedrijf te nemen.'

`Ook dit jaar gaan we samen met Sita meedoen aan de actie Zomerschoon. We willen met zoveel mogelijk bewoners het zwerfvuil verzamelen. Dit afval brengen we dan naar Sita, waar we getrakteerd worden op een lunch en aansluitend een rondleiding krijgen. Dat afvalverwerking meer inhoudt dan vrachtwagens en lawaai daar zijn we ons vorig jaar wel heel bewust van geworden!'

De actie Zomerschoon 2009 zal dit jaar op vrijdag 17 april en zaterdag 18 april plaatsvinden Op 17 april zijn de scholen in de weer of de zaterdag steken overal in Soest en Soesterberg bewoners de handen uit de mouwen.

Wilt u meedoen aan de actie Zomerschoon Soesterberg Noord, dan kunt u zich aanmelden bij Paul Hom of Siska Zwaan, (0346) 35 45 19. Natuurlijk kunt u ook in andere wijken meedoen, meld u dan aan via (035) 609 38 18. U kunt zich ook aanmelden via het online formulier.