Gemeente Spijkenisse


Kunstroute Spijkenisse 2009


17 maart 2009

end Arabier

In Spijkenisse wordt in april 2009 de tweede kunstroute gehouden, georganiseerd door de stichting Kunstroute Spijkenisse, in samenwerking met de Gemeente Spijkenisse.

De kunstroute is vorig jaar van start gegaan op initiatief van een aantal Spijkenisser kunstenaars en was direct een doorslaggevend succes. De 39 deelnemende kunstenaars mochten per locatie dat weekend tot wel 200 bezoekers, uit Spijkenisse en wijde omgeving, verwelkomen. Vanwege het zeer geslaagde weekend in april 2008 werd besloten, de kunstroute tot een jaarlijks weerkerend evenement te maken.

Grote verscheidenheid
Op vrijdagavond 17 april aanstaande zal de officiële opening van de Kunstroute Spijkenisse worden verricht door burgemeester Mirjam Salet. Op zaterdag 18 en zondag 19 april zullen van 11 tot 17 uur op 31 locaties de deuren open gaan. Men kan dan het werk bekijken van 45 Spijkenisser kunstenaars. Er zijn schilderijen, beelden in steen, brons, keramiek en hout, etsen, mozaïek, tekeningen, sieraden en textiele werkstukken in grote variatie te bewonderen en natuurlijk kan men alle vragen betreffende het werk stellen aan de aanwezige kunstenaars.

Folders
De Stichting Kunstroute Spijkenisse geeft een folder uit, waarin de locaties zijn aangegeven op een plattegrond. Ook kan men per locatie een voorbeeld zien van het geëxposeerde werk. Zo kan men dus zelf een route samenstellen, gebaseerd op de eigen interesses. Deze folders zullen vanaf 21 maart ondermeer verkrijgbaar zijn bij de VVV's en bibliotheken en tijdens het kunstrouteweekend ook op de deelnemende locaties. Nog meer informatie over de route en de deelnemende kunstenaars is te vinden op de website Creatief Spijkenisse hoopt weer op een ruime belangstelling!

Afbeelding links: Pauline van Bijleveld

Externe links


* Kunstroute Spijkenisse [Let op! De website www.kunstroutespijkenisse.nl opent in een nieuw venster]

Interne links


* Kunstroute Spijkenisse