Gemeente Harderwijk


Met boom komt afronding Stadsdennen-Oost in zicht

Met het aanbieden van een uit de kluiten gewassen boom voltooit aannemer Ophof Infra zijn aandeel in de herinrichting van de wijk Stadsdennen-Oost. De plataan wordt vrijdag 17 april om 11.00 uur geplant in het Vondelpark nabij de Annie Salomonslaan.

Ophof Infra biedt deze boom tevens aan als dank voor een jarenlange prettige samenwerking met de gemeente Harderwijk. Het bedrijf is in Harderwijk actief sinds 2002, toen het werd ingeschakeld voor de aanleg van de begraafplaats Elzenhof. Bij het bouw- en woonrijp maken van Stadsdennen-Oost was het bedrijf sinds 2005 in touw. Voor het Vondelpark verzorgde Ophof Infra het grondwerk en de paden.

Momenteel legt groenvoorzieningsbedrijf Loohorst Landscaping aan het Vondelpark de laatste hand. Er worden nog bomen en heesters geplant en deze maand wordt ook het gras ingezaaid.
Voor de aanleg leverden ook kinderen van Dominicus Savioschool een aandeel. Op 17 maart tijdens de Boomplantdag pootten zij heesters. Begeleid vanuit de Stichting Bevordering Betrokkenheid Harderwijk plantten andere jongeren afgelopen woensdag 8 april een haag bij het nieuwe kunstgras trapveld. Op dit speelveld begeleidt de Stichting Welzijn op Maat jongeren elke woensdagmiddag bij sport- en spelactiviteiten.

âBol van Buijsâ
Inmiddels is ook het kunstwerk dat bekend staat onder de naam de âBol van Buijsâ teruggekeerd naar Stadsdennen-Oost. Het werk van de befaamde kunstenaar Hedda Willem Buijs hoort daar ook thuis, maar kreeg tijdens de sloop- en herbouwwerkzaamheden tijdelijk een veilige plek op een rotonde in Drielanden.

De afwerking van de totaal vernieuwde buurt is nog aan de gang. Op 17 april komen er in de Herman Gorterlaan een paar speelelementen voor kleine kinderen. Ook plaatst de gemeente er drie betonnen poefjes en een bank die bekleed zijn met mozaïeksteentjes door Artista, een initiatief van kunstenaars uit Ermelo. Deze elementen kunnen dienen als zitplek maar ook een aanleiding vormen tot spelen.

In het gerenoveerde plantsoen op de hoek van de Justus van Effenstraat en Van Maerlantlaan worden ook op 17 april langs het voetpad drie speelelementen geplaatst.


____________________