Infodagen Korps Mariniers in Doorn

De Koninklijke Marine houdt vrijdag 17 en zaterdag 18 april Infodagen bij het Korps Mariniers in Doorn. Doel van deze dagen is om jonge mannen tot en met 30 jaar, te interesseren voor een baan als marinier. Een functie waarbij je letterlijk tot het uiterste moet gaan.

Mariniers kunnen overal ter wereld worden ingezet. In ijskoude bergachtige gebieden, in een snikhete jungle of een dorre woestijn. Van de Cariben tot Afghanistan, van Noorwegen tot Tsjaad.

Tijdens de voorlichtingsdagen krijgen de bezoekers informatie over de opleiding voor marinier of officier der mariniers, de werkzaamheden, de eisen waar men aan moet voldoen en de bijbehorende keuring. Deelnemers ervaren de militaire skills & drills, leren alles over uitrusting, wapens en voertuigen. Zo kunnen ze in een container de night vision goggles uitproberen. Er worden diverse demonstraties gehouden, waaronder een spectaculaire landing door parachutisten van het Korps Mariniers.

Het Korps Mariniers vergroot je wereld. Mannen die willen ervaren hoe het is om onderdeel uit te maken van het Korps Mariniers melden zich aan via werkenbijdemarine.nl of sturen een sms naar 0800-4411.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed