Stadsdeel Zeeburg


---

Stadsdeel Zeeburg organiseert scholentocht en scholeninformatiemarkt

Persbericht

14 april 2009
Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert stadsdeel Zeeburg een scholentocht langs alle basisscholen in de Indische Buurt. Op vrijdagochtend 17 april bezoeken ouders die voor de schoolkeuze van hun kind staan, met een Amerikaanse schoolbus àlle buurtscholen. Zij krijgen zo de gelegenheid in al deze scholen informatie op te halen en de sfeer te proeven.

De tocht begint om half negen op het stadsdeelkantoor. Stadsdeelvoorzitter en portefeuillehouder Onderwijs Fatima Elatik verwelkomt eerst alle ouders. De tocht eindigt om 12.30 uur in het stadsdeelkantoor met een warme lunch. Raadsleden treden in de bussen op als reisleider. Alle zeven basisscholen uit de Indische Buurt doen mee:

* Insulinde

* De Evenaar

* De Waaier

* Flevoparkschool

* As-Siddieqschool

* J.P. Coenschool

* De Valentijnschool

Scholeninformatiemarkt met kraampjes

De basisscholen uit het Oostelijk Havengebied presenteren zich donderdagavond 16 april 2008 in een kraam op een scholenmarkt in het stadsdeelkantoor. In één avond kunnen ouders kennismaken met de buurtscholen uit deze buurt. Leiders en docenten van de Rietlanden, de Kleine Kapitein, de Achthoek, de 8e Montessorischool en de Piet Hein vertellen ouders over het karakter, de sfeer en de aanpak van hun school. Ook kinderdagverblijven uit de buurt zijn op de markt aanwezig. Deze avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Fatima Elatik zal deze avond aanwezig zijn.

Schoolkeuze heel belangrijk

Fatima Elatik vindt het belangrijk dat ouders kennismaken met veel verschillende buurtscholen voordat ze een keuze maken. Elatik: 'Het kiezen van een basisschool is één van de belangrijkste keuzes die je als ouder moet maken; een keuze voor een periode van acht jaar. Kijk als ouder daarom goed wat je buurt aan scholen te bieden heeft.' Elatik hoopt ouders hiermee te helpen met hun schoolkeuze, en tegelijk te enthousiasmeren voor een buurtschool. 'Op een buurtschool maken kinderen vriendjes met wie ze na schooltijd dichtbij huis kunnen spelen', aldus Elatik.

De scholentocht en scholeninformatiemarkt waren in voorgaande jaren zeer succesvol. Een meegereisde vader lichtte toe: 'Ik kom hierdoor in scholen waar ik zelf niet naar binnen zou gaan. Sommige scholen zien er aan de buitenkant niet heel aantrekkelijk uit, maar als je binnen komt is de sfeer uitstekend. Daar gaat het om."

Informatiepunt schoolkeuze

Het stadsdeel heeft een Informatiepunt Schoolkeuze waar ouders met elkaar in contact kunnen komen als het gaat om schoolkeuze en ook hierin gezamenlijk willen optrekken. Actieve ouders uit de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied van dit informatiepunt namen destijds het initiatief voor het opzetten van de scholentocht, samen met de Onderwijs Consumenten Organisatie (OCO) en het stadsdeel.
---