Gemeente Beverwijk


OPENINGSFEEST PRINSENHOF 17 APRIL 2009

Van Oranjebuurt naar Prinsenhof

De Oranjebuurt, nog niet zo lang geleden een bekende wijk in Beverwijk, is getransformeerd in een prachtige nieuwe wijk, met een dito naam: Prinsenhof. Nieuwe woningen, wegen, speeltoestellen en plantsoenen. De wijk viert vrijdag 17 april 2009 eindelijk haar openingsfeest. Komt u ook een kijkje nemen?

De herstructurering van de oude Oranjebuurt was dringend noodzakelijk. De wijk bestond voor een deel uit eerste naoorlogse woningen, namelijk 306 portieketagewoningen die in 1947/148 gebouw waren. De woningen waren verdeeld over 14 blokken. De staat van de woningen was slecht. Begin 2002 is de wijkontwikkelingsvisie herstructurering Oranjebuurt vastgesteld, waarna het plan in de inspraak kwam. Zo ontstond een compleet nieuwe buurt met verschillende soorten woningen (koop/huur en laag/hoog), parkeervoorzieningen, bedrijvigheid en een prachtig multifunctioneel complex. Samen met Pre Wonen, gemeente, bewoners en omliggende buurten is een nieuwe wijk gevormd: De Prinsenhof.

Hoog bezoek
Het feest begint om 13.30 uur met een echt circusoptreden van ruim 300 kinderen van basisschool De Sleutelbloem in de feesttent op de Beatrixlaan. De buurt is versierd met vlaggen en posters, gemaakt door de kinderen van de school. Samen met de kinderen, genodigden en wijkbewoners wordt een openingstocht door de wijk gelopen. Tijdens de tocht wordt u verrast met enkele openingsactiviteiten. We verwachten hoog bezoek bij deze tocht...

Opening
Om 16.00 uur openen bewonersvertegenwoordigers, wethouder Maarten Dijkshoorn van de gemeente Beverwijk en Bob van Zijll, directeur van Pré Wonen officieel de wijk. Diverse ondernemers zorgen voor een geweldig multicultureel buffet voor de buurt. Om het nog gezelliger te maken zijn er in de feesttent optredens van: DJ Raimond Bos, zangers Rene van Zutphen en Rocky Vosse en een Turkse Volksdansgroep. In het multifunctioneel gebouw Prinsenhof worden vanaf 16.00 uur workshops gegeven.

Panna Knock Out
Ook is voor de jeugd het bekende Panna Knock Out van Evenementenbureau Sportservice Noord-Holland aanwezig. Vanaf 16.00 tot 20.00 uur kunnen alle kinderen hieraan mee doen. Een geweldig openingsfeest van de buurt voor de buurt.

Programma

13.30-15.00 uur: circusvoorstelling door kinderen van basisschool De Sleutelbloem. 15.00-16.00 uur: optocht door de wijk.
16.00 uur: officiële opening in de tent op de Beatrixlaan. 16.00-20.00 uur: Panna Knock Out Toernooi voor Wijkcentrum Prinsenhof. 16.00-18.00 uur: workshops en activiteiten in Wijkcentrum Prinsenhof. 17.00-19.30 uur: verschillende optredens in de tent op de Beatrixlaan. 17.30- 19.00 uur: multicultureel buffet in de tent op de Beatrixlaan. 19.30 uur: afsluiting.

Dit evenement is mogelijk gemaakt door: gemeente Beverwijk, Wijkgericht Werken Beverwijk, EigenWIJzebuurten.nl campagne van WijkAlliantie, Pré Wonen, Stichting Welzijn Beverwijk, Party Support en de ondernemers van de Hendrik Mandeweg (Bakkerij Schoone, Patisserie Balkan, Chinees-Indisch Restaurant Guang Dong en snackbar Knabbel en Babbel).