Kroon op het werk

Openbare raadsvergadering 17 april

Aanstaande vrijdag 17 april komt de Sociaal-Economische Raad om 10.15 uur in openbare vergadering bijeen. U bent van harte uitgenodigd deze vergadering bij te wonen. U hoeft zich hiervoor niet van tevoren aan te melden. Op de agenda staat een ontwerpadvies over preventie en gezondheid.

Preventie en gezondheid
In dit ontwerpadvies onderstreept de SER het grote individuele en sociaaleconomische belang van gezondheidsbevordering van werknemers. Een goede gezondheid vergroot immers de kans op een lang leven van goede kwaliteit, op duurzame arbeidsdeelname en op maatschappelijke participatie.

Daarom hebben werkgevers en werknemers een gezamenlijk verantwoordelijkheid voor preventiebeleid in arbeidsorganisaties. Dat doen zij allereerst door een arbo-, verzuim- en re-integratiebeleid te voeren. Daarmee is al veel gezondheidswinst geboekt. Het ontwerpadvies vindt het daarnaast van belang dat arbeidsorganisaties ook initiatieven nemen voor beleid gericht op gezondheidsbevordering, waaronder leefstijlbeleid, dat in de regel een zaak van vrijwilligheid is. Dat gebeurt gelukkig al bij heel veel bedrijven

Het ontwerpadvies is voorbereid door een ad hoc commissie onder voorzitterschap van het kroonlid Robin Linschoten. Het is een reactie op een adviesaanvraag van het kabinet van 29 september 2008.

Lees: Reactie Werkgeversforum op ontwerpadvies SER: bevordering gezondheid werknemers
Poortwachter logo